Monday, May 24, 2010

Good Luck Hani & Ichlas for ur midterm exam!



Esok kids akan menghadapi midterm exam. This is their 1st time ambik exam n for me also first time mak kecut time anak nak ambik exam..kecut mcm anak nak ambik UPSR ker...PMR ker..SPM ker. Kalu dulu kitaorg still stay kat Prima Damansara mesti Hani dah ambik exam kat Q-dees lama dia tuh.



dah bodek teacher apa yg nak keluar...sekali teacher cakap..dunt worry..Hani will score it...Ok fine..Hani x yah nak risau sgt...but Ichlas nih x tau lah nak cakap.....revision..x la beria2 sgt coz last week si mummy mak yong nih got Migraine attack 6 days direct. Try to avoid x mo mkn Blue PCM but last2 bila mkn br hilang migraine. Lps tu lak kena la selsema. Eh larik pulak topik pi citer pasai mummy.



However i didnt put any high expectation to my kids esp Ichlas. He just 3+ years old. Hani pun sama coz She is 4+y.o. Janji ada progress bila diaorg g school compare dok mkn , main n tgk tv ja memanjang kat runah.



Sblm nih dah ada meeting parents with their teacher...based on kids yer observation report:


Comment teacher to Hani is She is showing good interest in learning. Teacher recommend to do more reading activities at home. Yes teacher....kitaorg mmg buat sampai Hani dah habis baca buku provided by SR. Siap teacher suruh beli sdr her reading books. Dr segi test yg dibuat....She score 10/10. Alhamdulillah.legaaaaaaa

Tuk ichlas lak byk lagi yg perlu diperbaiki....dia nih nak buat homework pun kena ikut mood dia..kekadang he will give 1001 excuses. However dia nih cepat pickup sebenarnya. Recognize letters n numbers still x complete lg..but slowly la kan...he just 3+ y.o.

Comment teacher to Ichlas lak - Need to be patience and understanding..chewahhhhhh. nasib la ko Ichlas.

Apa2 pun GOOD LUCK MY LOVELY KIDS.
Mummy doakan both of u boleh jawab and All the BEST!

5 comments:

  1. gud luck hani & ichlas
    kalo dorg score mommy nk bg ape??
    hahahaa auntie tlg mintak kan

    ReplyDelete
  2. dear hani & ichlas,
    good luck yea. do your best!

    ReplyDelete
  3. hihii..anak girl besanya mmg jenis rajin blajar kan..kalo anak boy plak jenis playful jer..mmg nature cam nih kan..but the boy pick up sangat cepat!

    Oklah..tak sabar tgu derang masuk skolah rendah..heheheh..=)

    ReplyDelete
  4. mummy..i kalo buat chawan mushi mesti tak sedap..haha..thanks for the recipe..nanti i buattt..Ompi pon suke chawan mushi jugeee

    ReplyDelete
  5. RE:


    Syana-x tau nak bg apa kalu diaorg score but x promise punkat diaorg apa2 kalu diaorg score...

    Im- mesti x sabar nak tunggu opis g school kan...

    Afne- doa2 kan ja lah diaorg tuh..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.