Tuesday, May 11, 2010

Hazel 2,Berjaya Park

okeih....dah mai sikit mood nak berblog balik..nasib la kan..skrg ikut mood.jgn bb dlm perut nanti moody udah ler yer....
nih dok transfer gambar dlm HP n camera....punya peram lama sampai memory card full..tambah skrg anak dara mmg la pandai guna hp mummy n camera tuh snap situ sana sini.
nih khas buat tetty yg ari tuh suruh bubuh gambo umah kat Berjaya Park, Shah Alam. Insyallah it will be our new home sweet home. Umah dah siap but tak tau bila leh masuk.Developer cakap dlm bulan 6 diaorg akan bg kunci..eh bulan 6 bulan depan kan..alamak...trus rasa semput.....


front view..abai kan bontot bibik aku yg dah gemok tuh
skrg dah ada jln tar dah.....see depan umah kitaorg tanah kosong nanti nak tanam pokok mangga..so nanti sapa yg preggy nanti mai ja ambik mangga muda depan umah cek..

tanah yg ciput kat porch

porch yg leh muat 2 bijik kete nasional.




nih blkg umah...



dapur yg cinonit. Tet & Nina.nanti leh kita buat xtvt baking yer..korang baking aku mkn..hahahahaha
master bedrrom

toilet mak bap hani & ichlas n baby I




Honestly x survey apa2 pun coz dek krn mabuk naik keter n jln jauh....asyik migraine ( sorry ek asyik dgr my pregnancy problem ja).

rasa yer kena kuatkan semangat nih coz ari tuh cukup semangat nak dok umah baru...but tetiba semangat tuh pi kemana tah......kalu ikut jarak umah nih dr opis tooks 30-45mins drive la...but oklah kan...dulu kerja kat kl pun mmg ambik masa 45mins gak kan..janji mlm2 leh tgk midnight ker..nak makan baskin robin leh zass gi OU during weekdays.

jadih meh tgk apa yg perlu tuk umah nih:

1) Grill

2) Kitchen Kabinet

3) Wardrobe

4) Lampu

5) Plaster Ceiling

6) Airconds

7) Water heater

8) Alarm system & CCTV

lagi apa yer yg i missed out?

yg pasti..duit..di mana ko duit......


8 comments:

  1. cantik arr rumah baru ko watie... i loiikeee.... and bab tanah sekangkang kucing kt porch & belakang rumah tu, ala2 sama je ngn rmh aku.. bezanya porch rmh ko luas.. tp rmh aku sempit.. sebab porch kt tgh.. :(

    watie, aku doakan ko segera melepasi 1st trimester nih.. leh tgk blog ko apdet selalu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe..Zaila hari-hari lalu depan rumah awak pasai ulang alik nak p opis;)
    dah pindah nanti, jangn lupa ajak kita bertandang ke rumah baru ya;)

    ReplyDelete
  3. rumah cantik la watie... bila mau siap n mau pindah?

    ReplyDelete
  4. wah kak cantiknyer umah...bestnyer dah ada umah...

    ReplyDelete
  5. wah congrates sekali lagi! giler laa my owner within a year kenai dh ada umah baru lagi.. huh bagi tips kit watie..

    ReplyDelete
  6. RE:

    Mama Eimanz aka Nana- tq...jenuh cr rumah yg sedap mata memandang

    Zareene-nak tgk gak umah ko...wei apa2 aku doa the best tuk shanaz

    Zaila-hehehe...nanti mai la singgah bila kitaorg pindah pi sana..insyallah ada rezeki leh buat kdr doa selamat

    Ezrina-erin...rumah dah siap..developer cakap bulan 6 dpt kunci..

    salmi-alhamdulillah..rezeki kitaorg

    Didie--x ada tips apa pun...yg petang cr lokasi yg stategic....but bkn umah kitaorg lg pun..umah bank lg..hik hik

    ReplyDelete
  7. wahhh cantekk cantekkk... luas na porch dia best takde tiang. ni harus wat hsewarming nih jgn lupa nak jemput kami jiran se shah alam heheh. wat laksa asam buh otak udang na ;-)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.