Thursday, October 14, 2010

Hazel 2- Kitchen Cabinet



Semalam dapat illustration dr contractor KC. Sebelum nih dah byk survey pasai KC nih. Iyolah..org pompuan paling penting dia pk kat bahagian dapur dgn harapan dapur cantik n fully equipped akan rajin berada didapur tuk masak n baking tuk suami dan anak2 tersayang.


But yg paling pening is budget tuk KC. zaman skrg budget tuk KC mmg mahai la...Dulu sblm dapat kunci g survey la jugak KC nih but on that time x decide pun nak extend dapur. But last minute decided nak extend kitchen since the contractor give us the good quo tuk extend the kitchen.


However, i ngan hubby before this dah sehati sejiwa pilih our KC concept. Our concept would be black/silver (nih falling in love with Verde nyer KC lah nih). maybe sebab design rumah kitaorg jugak kot. Mula2 since im the Red Lover, ada gak terlintas nak merah but Mr Hubby kata udah2 lah ngan merah tuh.ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.


Alhamdulillah hubby is very supportive to share his ideas about our KC since dia kata KC tuh kita nak pakai lama n kena la budget but mestilah within our saving jugak la...kang mana nak korek duit nak byr kan.... Dia kata lain la kalu curtain kan..maybe 2-3 tahun nak tukar curtain..KC mungkin 10 tahun pun x akan tukar kan.


so here's the illustration frm our KC planner

yg nih wet kitchen la.

yg nih L shape jer..nak buat u shape sempit pulak dapur nih..dah tuh budget pun naik lagik la coz ada table top kan... table top pun mula2 nak granite but last minute tukar ke solid surface pulak due to budget la..kekekekekeke

yg ni pulak view tuk tall unit..letak segala fridge , oven n microwave...x sabaq nak try oven baru nih..mintak2 lps nih rajin baking....aminnnnnn.

yg fridge tuh x ader yer 2 pintu lagik..yg tuh angan2 nak beli fridge yg boleh nak tidoq dlm tuh. hahahah..itu angan Mr Hubby la....


so mcm dah puas hati tgk illustration nih..Alhamdulillah the KC planner tuh faham what we want. jd boleh la bersalin nberpantang ngan aman n lps nih biar Mr hubby ja deal ngan dioarg.


8 comments:

  1. tapi merah jadi KC adalah sangat mengujakan :)

    ReplyDelete
  2. RE:

    Zell- alaaaaa.....nak hitam jugak..hitam itu menawan..

    ReplyDelete
  3. cantiknya!!!!!!!!!!!!!!!! suka suka sukaaaaaaaaaaa

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. cantik arr KC ko...warna yang menarik..aku pun ada plan nak buat KC baru..so ngah kumpul modal la...he..he..kena menabung ni....ha..ha..

    ReplyDelete
  5. wah.. santekknyerrr illustration KC ko beb... mak suka.. tp ko tau la.. dapur rmh aku kan somel jer cm aku.. wakakaka.. so dapat bat KC yang L shape kontot jek la.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. Cantik! Jeles ar k watie! Klo ble tau, tu sampai x rm10k?

    ReplyDelete
  7. Baper dia quote ni Watie? Material dia 3G Acrylic yer?

    ReplyDelete
  8. RE:

    bai-lawa yer.thanks..mintak2 nanti dah siap rajin la masak...

    Awin-kumpul jgn x kumpul...kalu duit berkepuk mmg best dpt kc yg cantik..

    Zareene-kecik pun kecik janji cun...mesti cun la kc hang nanti..janji kena kemas selalu la

    Aweng & Fynn- yup guna 3G nih...harga nanti wati pm dlm facebook

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.