Wednesday, October 13, 2010

auwwwmmmmmmmm chakkkkkkkkk

Chakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Sorry kawan2.....mak main kejap ada kejap tak ada...so sorry.....

Byk nak citer but tu lah skrg nih bz all out ngan rumah baru. n plus berdebar-debar tunggu 'org baru'. bila yer bb nak keluar ek? yg pasti u missed 10.10.2010. but its ok...maybe u want to share same date with me 18.10 or daddy kata maybe 20.10.2010... we see..


gambo raya pun x upload..dah la tuh..gambo trip ke Bali hari tu pun dah jd basi. ayooo byk yer x citer...citer bb pun x citer...

sampai my besan sms tanya awat la x update blog...hehehehehehe..rindu ek kat saya san?

skrg mmg all out urus pasai rumah baru. Mr Hubby n me x larat nak pulas stereng jumpa contractors tuk renovation, grills, plaster ceiling, kitchen kabinet and 1001 macam..bila tgk duit yg keluaq tuh lagik takut..semua keluaq....x ada yg masuk pun....jd dgn harapan hr Jumaat nih time budget ada lah berita gumbira....


ok nak share citer pasai rumah baru lah..


a few weeks ago dah dapat kunci rumah...so lps dapat kunci trus la sibuk kan cr kontraktor....salah kitaorg la...sblm nih survey main2 ja...dah dapat kunci br kalut...


meh layan gambo owner rumah nih yg poyo...

Mr hubby kena kerja rajin2 yer...


me at 38weeks....jgn cakap apa2 pasai sy yer..:P

living hall yg akan dibuat plaster ceiling. x ada sofa baru yer..langsir ja langsir baru..kekekeke


Dining hall...meja makan baru pun x ada..guna ja 4 seaters yg ada tuh


Dapur yg dipecahkan n akan diextend.....dgn harapan boleh lari kat dapur

bilik Dahlia...hujung kat tingkap tuh nak jdkan laundry area...so tuk Dahlia kitaorg hadiah washing machine baru..


staircase dia biasa ja..tu pun byk defect tuh

family hall yg comei...tuk tempat kami sefamily bermesra..kekekekeke

x ada sofa baru, tv kabinet baru n tv baru yer..

master bedroom...x buat pun plaster ceiling...katil pun pakai katil pengantin yg berumur 6 tahun.

bathroom dlm master bedroom..tingkap akan ditutup n akan dibuat box tuk letak segala jenis toiletries.

bilik kids


yg best kids x akan share same bathroom...every room ada bathroom sdr.


nak tgk ker kitchen kabinet????

jeng jeng jeng


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



opss..kena keluaq pi ambik Hani balik dr school la......tunggu yer next entry nanti yg x tau bila pulak....kekekekeke



5 comments:

  1. lama ko x hapdet ini belog... igtkan malatops sudah..

    wah.. santekkk seh rumah baru ko nih.. luas...sonoknya udah dapat konci... watie, nnt jangan lupa bat entry tuk nu crib ko nih setelah direnovate ye..

    ReplyDelete
  2. RE:

    Zareene- tu lah....angin nak update x ada...dah byk tertangguh entry sampai x tau nak start dr mana dulu...

    ala...aku reno biasa2 ja..budget ciput...buat slow2 lah nanti...hang bila dpt kunci?

    ReplyDelete
  3. aku blom dpt kunci dr lawyer lagik.. and owner still dok rmh tu sbb MOF blom abis byr kat owner tu lagik.. tp according to our lawyer, by end of Nov'10 sumer setel insyaallah.. so probably next year la kot baru nk pindah randah.. adehhh... lemah mak nk mengepack & unpack barang.. :(

    ReplyDelete
  4. watie, mesti tengah banyak idea nak hias rumah kan..apa2 hal moga selamat segalanya;-
    selamat bersalin
    selamat pindah rumah baru

    ReplyDelete
  5. k.watie...cm biasa je tgk design umah ni...kt parkland ke???hurmm...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.