Tuesday, January 3, 2012

Hani dah masuk standard 1





Dulu zaman fotopages dok update citer pasai bb Hani.....dari dia baby sampai la besaq...

Tahun nih my baby hani bunny nih dah masuk darjah 1 weih..my bb dah besaq dahhhh...sobbbbb. Mummy emo..anak masuk darjahh 1 pun nak emo..hahahahahahaha

Hani started with school at her age 4 years. Time tuh kat Q-dees kat Damansara Damai. lps tuh x habis belajaq coz ikut mummy pindah pi dok Banting. Kat Banting x tauu ada Qdees pun.....pi la hantaq Tadika Islam Bestari but sebulan jer pi coz rajin demam. Trus stop dr school. Tahun berikutny we enrolled Hani at Smart Reader Kids Banting. together with Ichlas. The completed their class 5 & 4 kat Banting. Lps tuh last year ikut kitaorg pindah ke Shah Alam pulak....so cont enrolled diaorg kat Smart Reader Kids Bukit Rimau lak.

Sebelum register Hani kat primary school, i do a lil bit study coz ada 2 sekolah yg nearby with our house which is SRK Jln Kebun n SRK Bukit Rimau. Did some study tentang gred2 sekolah, finally we decided to choose SRK Bukit Rimau based on its gred.




jadik mlm nih mak bak Hani nih berdebar dup dap coz esok she will start her 1st day as standard 1 at SRK Bukit Rimau n also he KAFA class at KAFA Integrasi Al Amin, Berjaya Park.


Last Saturday dah pi orientation day. Ada taklimat ibubapa n also the students included Hani need to take the test. The test cover Huruf Vokal n Konsonan. Plus bina 2 suku kata. I asked Hani dia kata dia leh buat.


owh yaaaaa, time taklimat tuh, the headmaster inform as that SRK Bukit Rimau dlm ranking 7 dlm kawasan Klang n 77 dlm peringkat negeri Selangor.







so lps Hani ambik test, trus pi ambik buku teks n beli baju PJ. Bulu Latihan semua dah beli awai2 lagik kat koperasi. Slmt beli awai coz tgk on that day sikit punya panjang q.


nih bb hani mak dah tido...nak tido awai katanya coz nak kena bangun awai. kawan dah semangat nak pi sekolah dah tuh.... mak dia la nih yg jantung dok dup dah nih.. Even esok cuti tapi still nak bangun awai nak practise manage time.



Mudah-mudahan Allah SWT permudahkan urusan kami sekeluarga. Amin




4 comments:

  1. anak yg sekolah tp mak pulak yg berdebar lain macam...same to me he hee...

    ReplyDelete
  2. heppi schooling hani

    ps : note kak aku gelak2 baca "BULU LATIHAN " heh..heh. typo error punya pasai ;-)

    ReplyDelete
  3. ala tomeinya dia...
    terbayang2 kita semua ni dok gathering PCM bawak anak memasing....
    now semua dah membesar....
    miss that moment!

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.