Thursday, July 28, 2011

Hazel 2: my kitchen cabinet



hehehehehe..malam nih datang seru lak nak update blog....Mlm nih kan ada football match Malaysia-Singapore. Mr Hubby pi stadium ngan officemates dia......bb Hana lak br tido. Kids lak dok main kat playroom sebelah nih..nak buka tv kat family hall nih takut Hana terjaga lak. So mengadap la lappy.

kali nih nak citer my kitchen cabinet yg usianya dah hampir 8 bulan lebih. Lama nak citer sebenarnya but tulah x dapat seru lagik...Malam nih baru ada...


Dah ada rumah sendiri kita as pompuan paling seronok plan nak buat KC lak....punya juling bijik mata tgk design KC dlm magazines. Rambang bijik mata habis. Kedai KC jgn cakap la.......x larat nak pi keluaq masuk.

Dgn floor plan tuh pi la bawak kedai.......time tuh target nak concept black, 3G and granite table top coz jatuh cinta tgk KC Verde dlm blog dia. Kedai2 semua bagik quo semua cecah 20K. telan ayaq liuq aiiii...

then terjumpa satu contact kedai KC kat dlm Forum Lowyat.testimonial semua ok and harga reasonable. Trus set appointent n trus pi jumpa ID dia. Id tuh nama dia Louis.....trus kawan design n estimate cost. kitaorg nak buat L shape n tall unit.

nih illustration nnyer



Lps tuh trus org sales gi umah ambik measurement n tanda plug2 point tuk contractor renovation buat wiring. Dah mai ukur dia bagik the actual price for my KC. Oh....my salesperson tuh Patrick namanya. lps tuh tukar lak illustration ..eheheheheh

then arrange date nak pasang la.......dlm hujung bulan 11..time asang tuh mr hubby yg g tunggu..mak dok umah...dok berpantang....so bila laki yg pantau..ada ler yg x kena nyer......pejam mata jerlah apa yg x kena tuh....



jadik hasilnya..













tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
























alhamdulillah...cuma skrg ikut mood nak masak....coz lagi prefer luangkan masa ngan kids n bb hana..hehehehehehe

Saturday, July 23, 2011

Happy 9th months Nur Iswahana Imelda...

uhukkk..uhuk.....auchummmm.......

Ya Allah..byk betul habuk ngan sawang kat blog nih....blog sapa lah nih?????

hehehehehe...blog i ler...dah malaih nak update..byk complaint pulak...


hari nih kena gak update jugak since my

BB HANA IS 9MONTHS

time flies...dah 9 bulan dah no..pejam celik dah setahunm..pejam celik dah masuk U..pejam celik dah jadi bini org dah bb mummy nih...*sobbbbbbbbb*


Alhamdulillah...Hana nih baby yg mudah dijaga cuma dia manaja coz dari kecik dok biasa dikelilingi oleh muka kami jer..jrg tgk org luar..so dia akan sebik or cry bila tgk org lain...plus x leh nak tinggal lama dia sorang2..nak gak org berteman.

setakat nih baru sekali demam..tu pun 1 hari jer.....nak ringan badan kot..


Hana skrg dalam fasa merangkak tahap laju n sedang berdiri n meniti kat perabot, sofa n kerusi meja makan....kekadang suka lepas tgn suka konon nak practice la tuh...oh ya....hana tau bahaya kalu terjun tiruk dari katil...so dia pandai hulurkan kaki dia dulu n bergantung kat tilam kalu nak turun dari katil...clever girl

budak yg susah nak mkn.....mkn sikit xseperti abang dia....makan salmon., brocolli, japanese sweet potato, kentang, kurma and pumpkin....ayam x leh nak rashes...

but suka sgt nak mkn nasik yg kita makan....nak lak kita suap ngan tangan..nampak yer mummy kena ubah method masak makanan bb hana.....

apa2 mummy, daddy, kakak hani, abang boboi n kakak dahlia sayang hana....muasssssss

Friday, July 1, 2011

perkara yg paling aku rungsing as mom...




Minggu nih 4 hari x masuk office coz jadi urusetia kursus tuk bos2 yg gred 44 and 48. Semlm last so dapat la balik awal rumah..dalam kereta x sabaq nak sampai rumah nak peluk cium anak2...nak bawak diaorg berjln2 kat tasik taman kota kemuning.

but sampai2 ja depan pintu rumah..Hani mereport kata boboi bagik jatuh TV... Terus panas jer muka..terkejut, cuak, marah..semua perasaan ada..

but jenguk...alhamdulillah...x ada apa2 yg berlaku kat anak2....

Boboi lak trus larik ke atas.....aku diam jer....x kata apa2...

lepak2 jap main ngan bb Hana n sembang ngan Hani, boboi turun...aku terus diam..just aku ajak Hani n Hana jer ke playground kat rumah. Boboi nak ikut ut aku suruh dahlia tahan dia...dia x yah g playground as denda dgn kesalahan dia tuh.

Sampai rumah, boboi trus cakap promise x mo notty..trus aku suruh gi mandi..bila mandai di notty balik *buntu aku*. kena hanger la jawab nyer

daddy balik..daddy diam jer...lps mandi sembahyang maghrib..trus daddy panggil bagi ceramah. diam jer.ani yg meleleh air mata kena ceramah..bibik pun kena ceramah.
nampak tak tv yg dok terlengkup kat belakang tuh


Hana pun tatut dengar daddy bg ceramah

daddy ugut nak ikat kat tangga
trus promise x mo notty n say sorry...

daddy ajak ronda....dlm kereta buat hal balik..otw balik..daddy berenti tepi jln dekat semak...trus letak dia kat luar keter...melalak habis.....diam trus dalam keter...


kesimpulan: Mummy n daddy buntu..nak hukum mcm mana..nak nasihat mcm mana....mummy rasa nak pi kaunseling jer..sobbbbbbbbbbbbbbbb


1 week x yah tgk tv..padan muka....mummy janji ada internet pun boleh hidup..kekekekeke

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.