Monday, April 4, 2011

Chicken Pox, Bengkak Susu dan M&M Cookies

last Thursday Hana kena Chicken Pox. berjangkit dr Abg Ichlas yg kena last 2 week....sblm Ichlas kena Kakak Hani yg kena dulu. But yg best diaorg boleh melompat semcm jer....bukan mcm kita dulu kena time kecik2.habis miang satu badan.



hr khamis tu jugak mummy demam...habis sakit b n sendi2....trus serah diri kat tukang urut..rupanya bengkak susu coz ada yg tersumbat...maybe gara2 selalu skip session pumping sblm tido...bukan sengaja skip..skip sebab mengantuk sgt n plus freezer n deep freezer kat opis dah penuh ngan stock susu Hana.

then bwk hana g clinic tuk dptkan antiviral.....yg lawak yer dia yer campak x byk keluar...byk keluar kat kepala n muka..habis comot bb mummy nih...

mummy pun jumpa doctor..doctor ckp mmg b mummy bengkak n dah merah...dia bg antibiotik..dia bg tempoh 3 hari..kalu still sakit dia nak refer kat gynae coz takut nanti jd nanah.....

jd last friday....mc la mummy sambil bf sekerap mungkin bb hana.

sabtu lak pagi ada jaga kelas buat kek kat kolej..petang balik kids tuntut nak buat M&M cookies coz diaorg nampak mummy tempek resepi kat fridge. mandi n trus zass baking cookies lak with kids n hubby's help.


Puas hati kids n hubby makan cookies nih....mummy pun happy!

4 comments:

  1. alala get well soon baby hana.dgr chicken pox aunty pon takot sebab aunty tak penah kene hehe

    ReplyDelete
  2. RE:

    Ami- Auntie ami better dok jauh dr Hana..nanti berjangkit..but serius Hana cool jer.....x ler merengek bagai

    ReplyDelete
  3. siannya baby hana. tp takpe dear, kena awal tak nmpk dh parut mcm auntie ni tua2 br kena hehe

    ReplyDelete
  4. ala ciannye hana... mudah2an cepat sembuh! Aminnn...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.