Sunday, February 6, 2011

Mandi manda di Desa Waterpark





Sempena cuti CNY 2 hari n ditambah 2 hari weekend..dapat a 4 hari cuti yang panjang. Mr Hubby dah siap cuti dr hari Jumaat last week since his company amalkan cuti 1Malaysia.

Cuti yg im waiting for.....coz nak spend quality time with kids. nak diaorg really enjoy ngan cuti panjang nih.

So plan la xtvt n location yang kids suka.

Teringin nak pi Sunway Lagoon but with its current fees rasa x berbaloi pulak coz bukan semua kids leh main plus myself la yg meroyan coz x leh nak mandi coz mak la yg pegang bb Hana. jadik kitaorg opted to Desa Waterpark. X pernah pergi lagik plus dia yer fees pun still reasonable RM20 for adult n RM14 for kids.

kalau benda2 nih kena la ajak partner....ajak la Nina & co. lagik pun suka tgk Hani, Ichlas n Ayuni berkawan. Ammar pun tumpang sekali.. Hana lak tukang sengih ja.

We went there last Thursday. Awal2 pagi dah bangun goreng mee, nugget n buat cekodok. Akan diseludup bekal tuh coz i now the food price kat dlm tuh mesti mahai....sedap blum tentu. Terima kasih kpd beg bb Hana. All foods i put inside the lastic n sorokkan dlm middle of the beg..covered by baju2...hehehehehehehehehe


Janji awai kul 9 without i realized pukul 10am baru buka that park. But biasala dah ada anak2 kecik nih janji 9am dia delayed pi 9.30am. * alasan boleh pakai tak?* Sampai kat sana around 9.30am but dah ramai jugak q.


Tunggu till10am....lalu kat beg checkpoint...lepas coz guard just raba2 the beg cr benda keras....beg Hana pun mmg dah keras so mmg lepas la..heheheh...then q beli ticket. At first we tot Hani & Ichlas x yag byr coz x cukup tunggu but rupanya waktu kat pintu masuk kena jugak beli ticket for them.

Sampai2 trus tamak cari port. Almaklumlah mai awai so byk port kosong lagik. Kalu hang mai lambat last2 tepi toilet pun ada yg bentang tikaq.
suka betul 3 org nih kalau dapat jumpa..but x leh jumpa lama2 coz lps tuh jd anjing ngan kucng..hahahaha

Kids x sabaq nak terjun dah...me tengok ja lah sambil jaga/bf Hana. Saja nak berkepit ngan Hana coz hr tuh tinggai dia 3 hari time pi team building. Bila balik dr team building tuh Hana dah nampak ada sedikit nipple confuse. Jadik ambik kesempatan time cuti panjang nih bf sekerap mungkin.


Mak yong nina pun terjun jugak but dia kejap jer...Yang lain tuh kitaorg berdua dok 'anyam ketupat'.Hahahahaha....



yg lawaknya si ayuni nih takut nak naik slide tinggi2..slmt Hani ada pujuk Ayuni

My kids ..kalu mcm nih mmg x mo kat bibik Dahlia...Jadik Dahlia yg melayan si Ayuni
Ichlas main all out..feel habis kawan


Iswatie & co with Nina & co

Iswatie & co. Hana terlindung la pulakDah la jom balik....tu pun kid syg surrender dah....muka habis hitam....tu pun x panas sgt cuaca..mendung ja..Kalu panas...aku x tau la nak jadi apa kat anak2 aku tuh...

Balik umah kids pengsan..


Puas hati coz tgk kids enjoy.....berbaloi bwk pergi n lain kali leh pi lagik..leh ajak kenkawann yg lain pi meramaikan suasana. sapa nak join nanti??

4 comments:

  1. best best best!...heheh..w/pun mandi kejap jer..tu pun dah naik geli nengok ramai orang dok berkubang dalam ayor...heeee...naik kering ayor..heheh..

    ReplyDelete
  2. murah jugak ek, boleh lah pi nanti time weekend kan..

    ReplyDelete
  3. watie...lain kali ko roger la aku...selalu tkde geng nk g mana2.... ko sms jek..mana tau aku leh ikut... ** takde ke plan g bandung ke..jakarta ke..mak2 jek??aku nk ikut ...angkat tgn tinggi2 ni

    ReplyDelete
  4. watie..cam biasa le nak kurus..xde maid..kuruslah kamu..hahah

    watie sori xdpt gi house warming n kenduri hana..aku demam teruk lah...xdaya nak jalan...

    nyampuk ke ayiennn...ayien aku ngan opismate nk wat rombongan mak-mak saje ke bandung...nak ikut ke??

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.