Wednesday, September 8, 2010

Cap Mohor kat kepala Ichlas sempena nak raya

Alhamdulillah we safely arrived at Kampung Paya Kongsi, Balik Pulau, Penang last Sunday afternoon after 5-6 hours journey frm Banting with MyVi. Keter Gen 2 slmt berada di workshop coz akan bercat raya yg baru. Giler cramp naik MyVi with 2 kids n bibik. Dah la keter penuh ngan begs, air bikarbonat cap Glokal n kerepek2 keluaran Banting.


Sampai sini trus pinggang n badan sakit2.maybe coz perjalanan yg jauh..Dah la tuh berenti kat R&R x reti nak pi jenjln..just g toilet n sembahyang ja....heheh citer penat kalah ngan driver..driver lg la penat kan sian Mr Hubby but lega jln x jem..Kalu idak harus bwk roti sapu ngan jem..Dah a tuh dugaan 1 keter bau KPF coz kid kn KFC..selamat iman x tergugat...


nih nak citer pasai Si Ichlas.Actually benda nih happened on lst Saturday a day before balik ke Penang. Saturday tuh kitaorg ada berbuka posa ngan konco2 En Iswandi kat restoran Arab kat Ampang. So dlm pukul 4 bersiaplah kami nak keluar ke Ampang dr Banting. Sementara tunggu Mmmy n daddy bersiap. kids main la kat porch. Time tuh mmg mak dok monitor la kids coz mak tau kids nih even kat porch..kalu terlepas pandang kejap pun mcm2 leh berlaku.


Tetiba Mr hubby panggil mak tuk tgk map Restoran Arab kat Ampang tuh kat his laptop. So belek la kami map..Tetiba anak teruna Si Ichlas dtg kat kami kata dia berdarah n kepala dia tekap kat toto....Then angkat kepala tgk darah dok mengalir sikit punya byk. kat toto pun punya byk..coz notes kerja Mr Hubby pun dah kena.

mak dah kelams la......aku mmg cuak giler..x suka benda2 mcm nih berlaku coz aku cepat panik..tambah lak bau darah dia yg hanyor..uwek...


Mr Hubby bwk pi kat luar n trus ambik paip basuh kepala dia.....merah jer air.....darah keluar x berenti. lps dah bersih bwk dia barang n ambik kain tekap kepala dia bg darah stop. Bg dia baring kejap n communicate ngan si Ichlas..bg dia minum air masak.. n rest kejap..pakaikan baru yg lain n trus bwk pi klinik.

Pi klinik trus bwk bwk pi treatment room. Doctor clearkan saki baki darah n tgk luka tuh whether dlm or besaq. Mula2 dia kat anak cukur rambut si Ichlas kat depan tuh but lps dah clear n darah dah berenti doctor kata luka x dlm n x perlu jahit.. cuma doctor try comunicate with Ichlas n monitor kot2 benda lain lak yg akan terjadik coz kepala kan.....



lps tuh trus kami ke McD coz Ichals kata lapaq...mkn dlm kete chicken burger 1/2 bijik trus tido coz dia kata pening. Time buka posa trus melompat2 balik n darah keluar balik...

lps tuh trus insap x mo main kat porch......


Alahai anak2.....mau kita x control diaorg.....br ja terlepas pandang kejap mcm2 berlaku...kus semangat mummy.........

Now kat kampung dia membuas seperti biasa..siap jd ketua lead cousin2 dia nih.

2 comments:

  1. Watie...mengigil2 aku baca posting ko nih...kalau jd kat anak2 aku sure aku pengsan dulu sbb aku mabuk darah.... adeiiihh.... kesian ichlas... nway take a good care of him... selamat berhari raya walaupun ada cap mohor besar kat dahi dia =)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.