Monday, February 6, 2012

Ichlas's Preschool -Tabika Kemas Sri Bakti





Alhamdulillah, anak sedara dah discharge dr hospital dah but kena pi followup nak check jantung dia balik. Till now x ada update dr Pihak Hopsital. However adik ada terima call dr Klinik Kesihatan. But yg hampeh....time dia call dia kata anak puan kena demam campak kan...pandai reka citer....lps bla2....lps call tu x ada apa feedback dr dioarg.....Dr pihak hospital pun diam jer....Rasa nak jer diaorg byrkan bil hospitak yg cecah 14K tuh...but slmt insurance covered.


eh...actually nak citer anak teruna hamba...asyik dok citer pasai Hani n Hani jer kan..nak buat mcm mana susah sgt nak ambik gambo dia......hahaha,..mummy dia nih nak update blog kena letak gambo.....baru ada seri....hahahahahaha

Kawan dah sebulan sekolah baru mummy nak citer....Sebelum nih dah citerkan...Ichlas dah gi Smart Reader Kids dr umur 4 tahun. so kira dah 2 tahun direct la dia pi SRK. Jadik umuq 6 tahun nih dia x mo pi dah SRK. Dia gaduh nak pi sekolah besaq...Sekolah Bukit Rimau katanya...nak sama ngan Hani. So sblm tuh kami adalah mohon tuk Pra Sekolah Sek Ren Bukit Rimau but mmg x dapat la.....ranking permohonan kami no 37 dr 38. Almaklumlah Pra Sekolah nih bg keutamaan kat kanak2 yg parent berpendapatan rendah. But letak gak nama dlm KIV kot ada parent yg reject offer but malangnya semua offer accepted.

So pi la kami cari kat PraSekolah2 yg lain sekitar kemuning nih n Johan Setia n Jln Kebun. Semua penuh. boh gak la dlm waiting list. But Jln kebun n Johon Setia mmg dah penuh.

So dah frust pujuk lagik boboi nak pi x school Smart Reader..dia melalak x mo...so ronda ngan dia cari school. Tunjuk la kat dia Tabika Kemas..di anak..tu pun byk Tabika dah penuh. Last2 punya ronda jumpa la satu Tabika Kemas nih. Location n building pun mcm nice jer. Plus dia yer location mmg dlm route mummy g kerja. Plus teacher dia pun senior teacher n siap speaking London katanya....



Maka bersekolah lah Ichals kat Tabika Kemas Sri bakti Jln Kebun.

Time hari g survey trus byr yuran bila cikgu dia cakap yuran RM106.40. i likeeeeee....Kalu kat Smart Reader kena tambah lagik satu 0..hahahahaha

Lps tuh trus suruh Ichals join the class. Ichals lak mmg suka jer..siap dok depan n marah bebudak yg dok lompat2 x mo duduk lagik tuh...


Expectation....mmmm x mo letak high expectation la kan...byr yuran pun murah...Ichals pagi2 mmg nak jer g sekolah nih.....byk main kot...


nampak yer kena la kami kat rumah nih buat revision lebik byk tuk Ichals nih...but so far setakat buku cerita yg 2 suku kata tuh dia dah la boleh baca...tu pun tgk mood dia....

X perlah Ichlas...enjoy ur school yer......alam persekolahan n belajar la paling best...pk study, exam n homework jer....Kerja nih byk beno nak pk yer..kekekekekeke



2 comments:

  1. sis tapi skarang ni pun kemas dah ok kan. dulu kita pun g kemas je erk.. harap2 dia kat sama dpt suaikan diri. jimat pun jimat kan,,,

    ReplyDelete
  2. tahun depan harap-harap anak kita sekelas..hehehee

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.