Tuesday, September 27, 2011

Malamku tido lena..yerker?

Hi girls....i timbul balik after a few days tenggelam:P

bz...biasa itu reason yg standard.

nih dlm kelas tuk Kursus Research Methodology & SPSS kat Hotel Quality, KL. Im staying here started last Sunday till this coming Saturday.x ulang balik rumah since the class end at 10pm. awai bulan hari tuh pun dah pi 4days nyer Research Course. iskkkk physco nih..bila nak siap proposal PHD nih...arghhh *tarik rambut*


Bila tido sini x ader la tido x lena ...*tipuuuuu* since berjauhan with bb Hana kena la bangun perah susu. kalu idak nanti production merundum la ..dahla start raya hr tuh asyik bedal ayaq ais...jer.....

sapa jaga kids...owh i kan ada my super mr hubby... jadi daddy n jadik mummy...siang daddy gwork hantar la kids g school/nursery...eh ...x citer lagik diaorg yer school/nursery no........nanti ek citer..cabel hp nak transfer gambaq x usung mai lak kat hotel.

daddy balik kerja, order foods kat nearby restaurant, balik umah mandi n lps tuh br g ambik kids. Pagi2..bangun prepare baju2/beg kids...manage EBM hana n masak bubur bb Hana. Lps tuh hantaq diaorg g nursery.

Quality Hotel ni kan dok tengah2 lubuk tabur zakat..panas montot nih but x ada peluang betul nak tabur zakat....*sabaqqqq*...butt tgk la petang lps kelas larik jap carik tudung...

tu ja nak citer..byeeee


Friday, September 23, 2011

Happy 11months Nur Iswahana Imelda




Ya Allah...i dah hampir terlupa dah ...selamat td time lunch dok mengepam susu ...dok teringat hana n tgk date rupanya hari nih dah 23rd September..

alamak..hana dah 11 bulan daaaa..huwaaaa my baby dah 11 bulan... bb Hana yang sangat bertuah...baby Hana yang masih lagik minum susu mummy....fresh dr ladang mummy..chewahhhhh




Alhamdulillah...hana membesar dgn jayanya....dari segi berat x la berat sgt dia nih....org x reti dok diam....aktif....berat 7.3kg jer.....nampak dlm gambar jer bulat...almaklumlah genetik pun semua comei2 mcm mummy n daddy.

Dari segalan jalan..sikit lagik dah boleh buang lesen P dah kot..x sabaq nak tgk dia larik..x sabaq nak kejar dia..boleh la mummy n daddy kuruih sikit..hahahahahahahaha

boleh sebut CAT tapi dia sebut " TET" , BIRD.

pandai shakehand, kasik flying kiss n pandai geleng kepala bila mummy cakap mummy hantar gi school ..hehehehehe

suka sgt main suis....jenuh nak larang...

suka tgk babytv n dancing...comei btul..rasa nak picit2 ja..hahahahahaha

Hana..mummy sayang sgt kamu......

Daddy, Kakak Hani n Abang boboi pun sayang..

kita iswatie family harus sayang satu sama lain..muasss semuaaaaa

again,

HAPPY 11 MONTHS

NUR ISWAHANA IMELDA BINTI ISWANDI.

P/S: Owhhh x sabaq nak sambut her 1st birthday....

Tuesday, September 20, 2011

citer bb hani yg dah besaq

Lamanya x update citer pasai hani nih.boboi pun sama.mesti semua ckp mummy pilih kasih. Mummy update citer bb hana jer.x aihhh sayang anak2. Bukan maksud mummy. Bagik chance la kst hana.dulu tetiap hr mummy update pasai hani n boboi.nih giliran hana la pulak


Eh dok melalut apatah.alhamdulillah hani masuk phase umur 6 tahun nih x ada prob.dengar ckp but kekadang saja dia liat x mo dengar.boleh diharap tuk tengokkan bb hana time mummy n daddy buat kerja2 rumah.or boleh juga diiharap kalu disuruh buat sesuatu.contoh mcm ambik btg

Pi nursery pun x nangis cuma 1st day tanya dia buat muka cebik.skrg ada gak dpk bercerita pasai nursery.apa diaorg buat time petang balik sekolah.plus tanya hana ada nangis kat sekolah x.hope hani protect adik2 kat sekolah yer.

Mummy syg hani.syg anak2 mummy jugak.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 18, 2011

Hana 1st step..



Sorry Hana...mummy selalu buat backdated entry kat hana....mummy x ada apa2 alasan cuma mummy serabut ckit..huhuhuhu



hr tuh time 14th August, hana start my day wit her 1st step....dia berdiri n trus start with her 1st step...wah..amat pantas....her age that time is 9months ++.

now mmg dah boleh jln..so nanti time birthday next month kawan dah boleh berlari.....mummy kena la mkn byk..aternya perlu byk tenaga nak kejaq hana...hahaha

owh sebut pasai birthday hana...panik nih..1 apa pun x prepare lagik..theme pun rambang bijik mata nk pilih...

huwaaaaa..komenga....

Thursday, September 15, 2011

gambo 1st day raya



alamak..dah 17 syawal dah......puasa 6 pun belum lagik...tetiap hari ada mkn free kat opis.plus lps balik sarawak hari tuh trus pi kursus lak..rugi la pi kursus posa. hahahaha burok benor perangai. nih esok cuti 3 hari....open house berderet esp hari sabtu..jenuh nak susun rumah....hahahahahahaha...*alasan btul x mo posa" hahahahahaha

ok...nak tunjuk gambo raya jer.....berkurun betul peram coz actually x perfect pun gambo raya..cuma org2 dlm gambo tuh make us perfect....hehehehehehehehehe



citer beraya kat Sarawak pun x citer coz nothing to story about. plus gambo pun mmg ciput sgt coz tukang punya camera gedabak malaih..okeih fine..rasa nak juai jer camera dia tuh but pk2 rugi lak aku x ada gambo lawa...sigh!!!!

cantik tak pink kitaorg..baju me, hani n hana imported frm Vietnam while mr hubby n ichlas beli ready made kat jln Tar. senang citer....

rasa mcm nak ambik gambaq kat studio ja......but x ada budget coz budget nak pi kat birthday party bb Hana this coming 23rd Oct.

Mark u're calender yer....
eh apa prep pun x buat lagik....panikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Monday, September 12, 2011

Bibik baru







sejak minggu lepas lps balik dr Sarawak....mummy terus start kerja.....kids sapa jaga ek?

owhhh lps raya mummy lega coz dah ada bibik baru.alhamdulillah bibik baru nih buat kerja amat puas hati..dari segi jagaan kids n bb hana siap masak lagik bubur bb hana n makanan tuk kids. siap pandai masak sambal tumis sardin, nasi goreng sardin, ikan bilis goreng with bwg n cili api. Basuh baju , sidai n lipat baju pun mmg superb....gi kerja pun x la susah hati coz tau jagaan dia mmg amat baik.

nak tgk tak bibik baru tuh?
nih dia yer biodata:

Asal : Sarawak
Umur: 31..sebaya i
Status: Telah berkahwin

paras rupa dia lak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

standby yer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

1
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
3
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ACTION!!!!



hehehehe..its my hubby...he the best hubby n daddy...he control bb Hana n kids. In the same time doing house chores. mmg penat kita tgk..n mmg penat mr hubby. Goda2 pun x layan..hehehehehe :P


Im really the lucky one. Alhamdulillah....

Thanks Mr Hubby for ur support...


U're the best hubby & daddy...




Wednesday, September 7, 2011

dah sampai dahhhhh.

alhamdulilah we safely arrived at our home sweet home last monday.semlm mak dah start kerja.daddy lak still on leave till this coming monday coz jaga kids nih. amat lemau nak g kerja even dlm hati rindu lak office.semlm blur x tau nak buat apa even ada kerja.maybe enjin x panas lg.

oh ya did i mention selain balik beraya, misi mencari helper pun ada jugak but sayangnya misi tuh x berjaya even sblm tuh ada 2 candidates.pening kepala pk.hani n ichlas x mo kakak jaga. diaorg nak g school.coz ramai kawan. but yg risau hana coz dia x mesra alam ngan stranger.plus kulit dia sensitif.terpk gak nak hantar nursery but pk boleh ker nursery tuh handle ebm..adus rungsing pk.x ada mood nak upload gambo raya yg ciput sgt tuh.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.