Saturday, October 24, 2015

Asam Pedas Daging Tetel dan Tulang Noxxa



ASAM PEDAS DAGING TETEL DAN TULANG MUMMY ISWATIE

BAHAN-BAHAN:
1/2 kg daging tetel n 5 ketul tulang daging
Cili blender 1 bekas dadih
2 batang serai diketuk
1 sudu rempah kari daging
1 sk serbuk kunyit
1 sk serbuk lada hitam kasar
2 inci halia di ketuk
5 keping asam keping
1 -2 cawan air asam jawa
1 sk garam
segengam daun kesum
1 batang bg kantan

CARA-CARA MEMBUATNYA:

1. Panaskan minyak dlm inner pot Noxxa Prssure Cooker menggunakan mode 'Stir Fry'.
2. Tumiskan cili blender. Masukkan serai, halia serbuk kunyit, lada hitam dan rempah kari.
3.Dah agak naik minyak, masukkan daging dan tulang
4. Masukkan asam keping, air asam jawa dan garam
5. Tutup tudung noxxa pressure cooker dan set ke High Pressure. Setkan 30minit atau 45minit. 
6. Dah 30-45 minit, releasekan pressure. 
7. Buka tudung dan masukkan daun kesum, bunga kantan dan tomato. Check rasa garam. Kalau still x rasa garan tanbah dan gaulkan.

Siap utk dimakan dengan ulam-ulaman. 

Menarikkan guna Noxxa Pressure Cooker kan?

Untuk demo dan pertanyaan, hubungi saya:

Mornizawati Abdullah
Email: mornizawati@gmail.com
Amway Top Agent


Saturday, October 17, 2015

Testimonial Set Bersalin Amway

Salam semua,

Bulan nih ramai betul whatsapp saya bertanyakan Set Bersalin Amway. Antara soalan yang selalu ditanya ialah:


1) Berapa harga?

2) Ok ker?

3) Panas tak?

4) Boleh kurus tak?

Itu adalah antara soalan-soalan yang selalu ditanya lah. However semua persoalan tersebut dapat dijawab oleh Set Bersalin Amway. So ramai ibu-ibu repeat menggunakan apabila berpantnh anak no 1, no 2 dan seterusnya.

Dibawah adalah salah satu testimonial my customer.




Yang pasti bila start guna barangan amway, dia melarat berkenan barangan amway yg lain pulak. 


testimoni lain



Amway menawarkan pelbagai barangan kegunaan rumah n berbaloi dengan money u spent.

RM320 termasuk pos. FREE BENGKUNG!

Untuk konsultasi dan pertanyaan, noleh hubungi saya samada sms atau whatsapp 0193229737 atau email to: mornizawati@gmail.com

Thursday, October 8, 2015

Sesi 'on air' di iM4U. fm

Salam semua,
Diharapkan semua sihat. Jerebu pun nampak dah kurang.

Malam nih nak bercerita pasal pengalaman sy baru-baru ini apabila diberi peluang utk 'on air' di radio im4u.fm sempena Hari Volunteer Malaysia 2015.

Kat office im the officer yg uruskan Program CSR and selalu liase dgn im4u.fm utk dapatkan dana n participate dlm xtvt sukarelawan.

Maybe because tahun 2014, kitaorg participate and we have a good relationship with im4u, so diberi penghormatan utk diinterview di im4u.fm. waaa excited n excited.Plus perlu bawa student juga.

I choose to brought my exco sukarelawan. Orang kuat mak nih. hahhaha



Even soalan yg simple tapi dek krn  nervous jenuh gak la kumpul ayat nakncakap. Even my student sampai terkelu. However mmg fun lah dapat bersama dengan announcer im4u.fm di dlm konti. mmg kecoh n sporting diaorh tau.



Paling yg paling tak lupa bila diaorg suruh nyanyi. weihhhhh im not person yg hafal lagu n nyanyi. Mmg kelaut la but lantak la kan. Janji i 'on air' kat radio. hahhahah




Pengalaman paling BEST! Terasa berbaloi dgn segala pengorbanan n kerja kuat kat opis.



see bertapa sporting jiggyman n tylerboy. hahhaha rajin lak comment kat my instagram



mmg sengal tau diaorg. Terbaiklah!












Monday, October 5, 2015

Resepi Sup Ayam Ala Chatuchak Market




Salam semua, last weekend jerebu teruk betulkan? Esp kat Shah Alam nih. So Sabtu and Ahad x pi mana-mana pun. Eh coppp ada pi masjid jamek join program homeless kul 5am ngan mr hubby n pi jumpa supplier jap ambil brg.

Bila dok rumah, asyik nak makan jer lah. Ni lah masa tuk cuba resepi baru. Dah lama dah teringin nak buat bila tengok kat KS yer Instagram.

Selalu tertangguh nak buat coz x ada dlm fridge stok daun ketumbar. My fav resepi yg ada letak daun ketumbar dan yg kuah masam pedas semua ada.

Alhamdulillah kids nampak gaya suka. Tuk yg nih saya x letakkan cili padi/burung coz kids nak makan kan. 


Ok meh kita tengok resepi dia:
Bahan-bahan:
Ayam
Bawang besar di hiris
Halia diketuk
Bawang Putih diketuk
Batang Daun Ketumbar
Daun ketumbar dihiris kasar
Tomato dipotong
Cili padi/cili burung diketuk
Garam
Sos ikan
2 biji limau nipis diperah dan diambil air shj.

Cara membuatnya:
1. Masukkan kesemuanya dlm periuk kecuali daun ketumbar dan tomato.
2. Setkan Noxxa Pressure Cooker kepada High Pressure selama 12 minit.
3. Selepas 12 minit, check garam.
4. Masukkan tomato dan daun ketumbar
5. Siap dan sedia di makan


Selamat mencuba!



2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.