Sunday, August 30, 2015

25 kebaikan Allano Lotion Power

Salam,

How's ur day today?


We all hari nih enjoy sangat coz bawa kids ke Farm in the City dan bawa pergi swimming.

Ok tuh citer later.

BTW hari ini nak citer satu barang baik punya from Amway iaitu Allano Lotion Power.



ALLANO LOTION POWER
apa pun kesembuhan adalah dengan izin Allah swt.

✨ciri2 : 

πŸƒberupa busa utk menyaman dan melicinkan kulit yg kasar dan mengelupas, 

πŸƒIdeal utk seisi keluarga,

πŸƒ3 bahan utama :

* LANOLIN (biasa ada dlm produk kosmetik)

* ALANTOIN (akar tumbuhan komfrei dan germa gandum, padi, kulit pokok horse chetnut, dan daun muds sycamore.

* SILIKON
(minyak kambing biri2)

✨ faedah2:

πŸ‚ Meresap terus ke dlm kulit dan tidak melekit;

πŸ‚ cukup berkesan utk lelaki, wanita dan kanak2,

πŸ‚ tiada tumpan dan bocoran,

πŸ‚ lanolin bantu kekalkan lembapan kulit semulajadi,

πŸ‚ alantoin sebagai sebatian penyembuhan,

πŸ‚ silikon menghalang lembapan utk menangkis air utk mengekalkan ramuan lain disamping beri kulit bernafas,

🌿Tetapi produk ni banyak kebaikan nya :
1) Kutu kepala,
2) Melecur air / minyak panas;
3) Demam panas;
4) Demam campak;
5) Utk tumit pecah dan merkah;
6) Utk kulit kering,
7) Baik jugak utk jerawat;
8) Bagus elak nyamuk gigit;
9) Baik utk kudis buta;
10) Terbaik utk gatal2;
11) Sapu pd perut ibu yg baru melahirkan;
12) Boleh sapu pd budak bersunat di @&# nye;
13) hebat utk berhentikan pendarahan kulit cth kepala, kaki.. tp bkn utk tempat sulit ye.
14) berkesan pd parut yg baru;
15) baik utk panau;
16) baik utk ketuat;
17) baik utk kurap;
18) masalah cagu kuku;
19) boleh sapu pd kulit lebam,
20) hihi sapu juga pd benjol,
21) pd baby yg ruam terbaik;
22) luka sbb cakaran kucing huhhh terbaik;
23) perempuan mengandung utk elak perut pecah boleh la sapu;
24) perempuan beranak operate boleh sapu pd luka jahitan....
25) lelaki yg bkerja bawak motor, boleh la sapu pd tangan supaya x la perit panas akibat kena panas matahari...

Harga RM37.10

WA 0193229737 atau email : mornizawati@gmail.com

Friday, August 28, 2015

Resepi Mee Sizzling mudah dan confirm sedap!




Salam Jumaat semua

Hari nih ambil annual leave. Pagi hantar kids g school dan g jumpa supplier ambil barang.

Then tetiba Zaila up kat FB dia resepi Mee Sizzling which menu wajib kids. Dalam sebulan at least 2 kali menu nih. Normally kami x guna yee mee coz x jumpa yg halal punya so opted to Spagetti or mee kuning.

So alang-alang meh nak share resepi:

Sizzling Mee


 
Resepi Sizzling Yee Mee ( untuk 5 orang nih)

 
9 ulas bawang putih ( ketuk atau hiris)
2-3 inci halia ( hiris nipis)
5-6 tangkai Cili kering ( potong 2 atau 3) nak pedas boleh lebihkan..
sebelah dada ayam
sebungkus cendawan shitake
sos tiram
kicap pekat dan kicap cair
serbuk lada hitam
sesudu kecil minyak bijan
4-5 cawan air (ikut suka pun boleh)
3-4 sudu besar tepung jagung untuk pemekat ( harus di bancuh dengan air)
sayur sawi
yee mee 
 

Cara:
tumis bawang putih, halia dan cili kering bila hingga kekuningan
masukkan ayam kemudian sedikit air..
masukkan cendawan..
masukkan air, biarkan seketika hingga ayam masak.. 
masukkan semua perasa (kicap, sos tiram,lada hitam)
masukkan minyak bijan
tutup seketika.. pastikan cendawan dan ayam betul2 masak
masukkan cecair tepung jagung untuk memekatkan kuah..
bila rasa dah ok... dah boleh la mulakan proses membuat yee mee atas hot plate tu...
 
update:
mula mula masukkan mee atas hot plate, letakkan sayur di atasnya, kemudian curahkan kuahnya sesenduk di atas mee tersebut, pecahkan telur jika mahu, dan teruskan mencurahkan kuah beserta lauk dan cendawan secukupnya... kacau kacau mee untuk serasakan kelembutannya
kalau takda hot plate.. boleh je satukan.. masukkan yee mee bersama kuah dalam kuali..
 
untuk yee mee nya:
rendam seketika dengan air masak, dalam 5-10 minit, kemudian buang airnya dan biarkan seketika.
air tu perlu dibuang untuk mengelakkan mee terlalu lembut, 
anda akan dapati mee masih lagi keras ketika air telah dibuang,
namun jangan risau, mee itu akan cepat lembut bila dibiarkan seketika..
lagipun nanti kita akan masak mee itu sekali lagi bersama kuahnya.
mee itu akan lembut juga nanti, so tak perlu la rendam lelama..

credit to : http://baca-blogspot.blogspot.com/2013/06/resepi-sizzling-yee-mee-sedap.html?m=1 gor the resepi.


So selamat mencuba!

Tuesday, August 25, 2015

KitchenAid Mixer Harga Termurah Abad ini

Assalamualaikum dan Selamat pagi


My morning started at 4.30am gara-gara angau KitchenAid Mixer berwarna Rasberry Ice promosi Bulan September 2015 bagi campaign Amway. Walaupun actually warna idaman ialah Warna Merah tapi bila tgk yg nih pun tergugat iman mak. Rasa nak jer semua color. Tapi pk saya bukan lah baker ada gak yg kena jeling ngan mr hubby.

Untuk makluman, KitchenAid mixer nih memang recommend by chef or sapa-sapa yang berada dlm industry bakery nih. Sebabnya body dia tahan lasak while motor dia mmg superb. Performance dia toksah dok cakap la kan. Yang penting rajin dengan tak rajin jer tuan empunya badan.


Banyak boleh dibuat dengan KA nih. Coz  ada byk function drpd nak buat cake sehingga lah meroti dan membiskut.


See betulkan. Macam-macam boleh dibuat. Antara rajin dengan x rajin ja. But itu belakang kira. Janji rembat dulu KA nih n letak comei2 kat Kitchen Cabinet. Dengan warna nih perghhhh harus cantik kitchen cabinet tuh. Muaahahahahah

Dah angau?
meh whatsapp 0193229737

Rundingan harga ansuran boleh didapati dan ada juga boleh dapat KA nih pada ansuran pertama.

nak tau cara?

email: mornizawati@gmail.com

ok jom mandi solat subuh doa dapag KA nih, masak n bersiap g kerja

Have a wonderful day today!

Friday, August 21, 2015

7 keistimewaan Set Lepas Bersalin Tropical Herbs dari Amway




Set Bersalin Tropical Herbs adalah sistem herba lengkap untuk membantu ibu baru selepas melahirkan anak. Merupakan produk yang mendapat pengiktirafan HALAL. Set bersalin Tropical Herbs menawarkan penyelesaian yang menyenangkan untuk penjagaan selepas bersalin. Ia dibuat dariipada herba-herba tropika yang terkenal dengan khasiat pemulihan yang dicari-cari di seluruh dunia kerana faedah-faedahnya. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang berhasrat untuk menyusukan bayi mereka, kerana set ini tidak memberi kesan panas badan terhadap si pemakainya.

Set ini mengandungi 10 produk campuran herba yang dirumus khas untuk menguatkan dan mengukuhkan tubuh dan mempercepatkan proses penyembuhan bagi ibu-ibu selepas bersalin. Herba-herba yang digunakan dalam Set Lepas Bersalin Tropical Herbs telahpun diguna secara tradisional dan terbukti secara saintifik dan keselamatannya. Sangat sesuai bagi ibu ibu yang bersalin normal mahupun secara pembedahan caesarean.

Antara ciri keistimewaan set Tropical Herbs adalah:
  • Menyenangkan - disukat terlebih dahulu dan dipek dalam uncang yang menyenangkan dengan penyediaan yang kurang rumit.
  • Keberkesanan terbukti - herba-herba yang digunakan telah diuji sejak turun temurun dan terbukti secara saintifik menguat dan mengukuhkan tubuh, juga mempercepatkan proses penyembuhan.
  • Herba berkualiti - menggunakan ekstrak herba yang distandardkan dan herba berkualiti seperti manjakani, kunyit, tahi angin dan halia.
  • Ramuan semulajadi - tiada bahan kimia, pengawet atau haruman tiruan digunakan.
  • Pengilang herba bertauliah - dikeluarkan oleh syarikat bertauliah yang mempunyai sijil GMP.
  • Kapsul sayuran - sesuai untuk semua bangsa dan agama.
  • Arahan dan carta penggunaan ada disertakan - panduan langkah demi langkah diberi dalam Bahasa Melayu, Inggeris dan Mandarin.

Kandungan

Produk Untuk Dimakan
  • Teh Herba (10 uncang)
  • Lepas Bersalin 1 (60 kapsul sayuran)
  • Lepas Bersalin 2 (80 kapsul sayuran)
Produk Untuk Kegunaan Luaran
  • Herba Pembersih Wanita (20 uncang)
  • Herba Mandian (20 uncang)
  • Campuran Peramping Perut (20 paket)
  • Campuran Penghangat (15 paket)
  • Campuran Penenang (15 paket)
  • Minyak Urut Herba (60 ml)
  • Minyak Bayi (60ml)
  • Bengkung Diberi Percuma.

Nota: Juga digalakkan mengambil bersama produk-produk ini selepas bersalin.
  • Nutrilite Calcium Magnesium (180 tablet) - baik untuk ibu-ibu yang ingin menyusukan bayi. Magnesium adalah mineral perlu yang bertindak secara sinergistik dengan kalsium untuk melakukan banyak fungsi tubuh yang penting. Calsium magnesium adalah supplemen makanan dietari yang memberi nisbah kalsium magnesium yang seimbang untuk tubuh yang sedang membesar dan berkembang.
Untuk pertanyaan dan membeli:

Whatsapp : 019-3229737

Email: mornizawati@gmail.com

Barangan Parti Hari Jadi Murah Tema Hello Kitty


He he ramai lak yang tanya pasal barangan parti harijadi tema Hello Kitty yang kami guna waktu birthday party Qina baru-baru ini. Meh saya share antara barangan parti hari jadi bertemakan hello kitty.Uihhhh meroyan mak tau


Selamat menjamu mata









So nak tengok details boleh ke Page ClickME kat facebook yer kawan-kawan atau boleh whatsapp saya 0193229737 atau email mornizawati@gmail.com








Saturday, August 8, 2015

Barangan Parti Hari Jadi Tema Frozen




Last week buat open house dan birthday party baby Qina. Then ramai la bertanyakan barangan parti Hello Kitty. Then ada kawan minta saya carikan barangan parti hari jadi tema Frozen.

So hari nih nak kongsi barangan parti tema Frozen yg saya dapat carikan.

So alang-alang dah pi cari so why not buka gak sale tuk orang-orang lain.


So sapa2 yang berminat nak beli bokeh tengok details products n mcm2 tema lagi kat Pages : ClickMe.


Atau boleh sms/call/whatsapp 0193229737

atau email to: mornizawati@gmail.com





Friday, August 7, 2015

Cara pemakaian bengkung yang berkesan


Assalamualaikum dan selamat pagi,


Alhamdulillah terjaga awal gara-gara mimpi x best. Terus bangun dan pump susu. Thanks mr hubby yg tolong sediakan peralatan mengepam. And now baby qina bangun so jom kita tandem.


Pagi nih nak bercerita pasal bengkung. Selalu selepas bersalin, kita digalakkan pakai bengkung. Sebab apa? Sebaba 
1) Untuk mengelakkan angin masuk ke dalam badan esp perut dan rahim
2) Selepas bersalin, rahim dan tubuh badan kita akan adapt utk kembali pada yg asal, oleh itu bengkung membantu tubuh badan kita kembali pada asal esp pada pinggang, perut, bontot dan juga peha.
3) Sewaktu berpantang, digalakkan pakai 24 jam. Esp waktu sebelum makan, perbetulkan dan perketatkan ikatan bengkung tersebut. Percayalah anda akan cepat kenyang.

Saya telah amalkan dan percayalah ianua amat berkesan.

Susahla nak pakai bengkung! Kalau ada orang pakaikan kan best! Sama statement saya waktu anak pertama dulu. Diva sangat ko. heheheh

Tapi apabila saya menggunakan Set Lepas Bersalin Tropical Herbs dari Amway, saya mendapat PERCUMA BENGKUNG.  

So nak perut flat kena la gigih pakai bengkungkan. Dah ada panduan pemakaian so gigih la pakai 24 jam.

Jadi those yg akan berpantang boleh guna gambarajah dibawah sbg panduan memakai bengkung


Mudahkan! So apa lagi have fun and enjoy ur pantang. Berpantang is rawak!

Untuk pembelian dan pertanyaan mengenai Set Lepas Bersalin Tropical Herbs dari Amway boleh hubungi saya Iswatie melalui call/sms/whatsapp 0193229737 atau hubungi mornizawati@gmail.com



Wednesday, August 5, 2015

Set Bersalin Tropical Herbs Amway dan Hadiah Percuma

Salam,

Wah dah masuk Ogos 2015 yer. Cepat betul masa berlalu. Tengok-tengok nanti dah masuk tahun 2016. Tengok-tengok anak-anak dah besar panjang dah. Owh mommy pasti akan merindui moment-moment ini.


Btw lately banyak dengar khabar baik kawan-kawan yang pregnant. Wah hebat betul uols yer. Ada yg dah overtake mommy dah. Best kan. Wish i am also but terpaksa lah dilupakan coz nasib dapat alahan yg teruk even masa bersalin senang n i enjoy berpantang. Plus baby #NurIsrynIsyqina masih lagi fully bfeed. Sekarang nih pun tengah dok bangun tgh malam pump coz nak boost kan stok yg semakin merundun gara-gara mommy selalu skip pump πŸ™ˆ


owh btw nak habaq nih, those sapa-sapa yg sedang mencari Set Bersalin, maybe boleh mencuba Set Bersalin Tropical Herbs dari Amway.  Set Bersalin nih highly recommended coz ia adalah Set Bersalin yang lengkap, harga berpatutan dan berkesan utk memulihkan dalaman dan luaran. 

Bulan nih ada promo iaitu apabila pelanggan membeli 1 Set Bersalin Tropical Herbs ini, pelanggan akan mendapat 1 Periuk Pintar Bersalut Seramik Lock & Lock.  Boleh guna utk membuat juadah berpantang nih. 



Jadi kepada pelanggan yang berminat, HARGA SET BERSALIN TROPICAL HERBS INI IALAH RM320.00

Untuk membeli atau perlukan konsultasi, pelanggan boleh:

1. SMS/Call/Whatsapp ke 0193229737

atau 

2. Email mornizawati@gmail.com



2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.