Wednesday, April 29, 2015

Medela FS ku ....

Huwaaa my Medela FS buat hal. Suction dia x baper kuat. Then dah Lacte Solo baru mr hubby tolong bawakkan ke Medela Service Center. Before bersalin bb qina dah bw service kat Medela Service Centre Ampang n kali nih bawa ke PJ. Owh before this Bangsar but now kat PJ.


here is the address:


Medela Breastfeeding
LACTAEQUIP (M) SDN. BHD.
No. 11, Jalan Tandang 51/205A
Seksyen 51
46050 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Mail sales@lacta-equip.com

The CSR check kata motor rosak. 😭😭😭😭. Repair motor tukar bulf baru rm580 with warranty or another option trade in yg current n byr rm1700++ to get the new one.

So cannot decide. bawa balik jer dulu set tuh n kita layan Lacte Solo for this moment.

Musim bersukan

Musim bersukan skrg nih... Kat opis puk sibuk dok anjurkan Kejohanan Petanque IPT.

Kids kat sekolah pun bersukan.

Ichlas bersukaneka pada 23rd April 2015. Sekolah inform on Monday. Sekali mommy ada meeting. melepas laaaaaa. Tapi selamat daddy jadi penyelamat pergi   bagi support kat Ichlas. Ramai pulak parents datang. Owh i feel bad.  Ichlas menang tempat ke 2 dlm salah satu acara sukaneka yg dia masuk.


While kakak Hani pulak bersukan semlm. Panas baq hang kat stadium panasonic shah alam. Yang terkejutnya Kakak Hanj sblm nih bagi tau dia akan masuk 4x200m. wah wah mommy dulu takat 4x100m jer nih anak dara mak yg haluih lagi advance. Semlm able bagi support to Hani event kat kolej ada event gak but apa2 Family First!


 So semlm kumpulan Hani kumpulan merah dapat no 3. yeayyy im proud of u Hani!

Bercuti di Janda Baik

Start jumaat ni akan bercuti panjang where jumaat hari pekerja n till monday coz wesak day jatuh on Sunday. 

MMM nak pergi mana? hajat hati nak pi London ker Paris ka tapi tabung ayam belum cukup lagi 2 kupang so kita hold dulu. Nak pi legoland bagai mesti ramai org. Rimas mak. eh sejak bila rimas nih? hahahha nampak sgt dah aging so malas nak bersesak. hahhaha


So konsep cuti kali nih back to nature. Cant wait to have our vacation with nature! wahhh mesti x percaya kan?? hehehehe


Here we go Janda Baik. 



x sabar nak berbbq dan juga masak nasi lemak. hehehehhehehe

Cepat lah dtg cuti.....

Happy 10th Months Nur Isryn Isyqina

aaaachonmmmmmm


habuk byk nihhhhh. hehehhehe

Happy 10th Months my baby boo boo Nur Isryn Isyqina.

hat 4-5-6-7-8-9 months x wish pun kat blog. hhehehe blame to FB and IG. 


Life being hectic either at office or at home. Terus badan rasa penat. Asyik nak tido ja


Eh.... nih entry pasal baby boo boo kan but awat tah mommy dok bebel.


At 10months, baby boo boo mommy nih dah boleh wave her hand bila kita say bye bye. Expert meniti tepi sofa n errr panjat tangga. Pantang kena tinggai jenuh melalak. Susah bibik nk buat kerja. Still fully bfeed baby. Makan dah x baper mau.Tak ketak ketak dah. Jenuh mommy buntu nak masak apa. 

But.. as long baby boo boo membesar dgn sihat mommy doakan semoga baby mommy nih menjadi anak yg solehah. Ameen!

Thursday, April 23, 2015

Resepi lempeng kelapa gebu


Dah lama teringin nak buat lempeng kelapa. Coz teringat moment dok kat banting n berjiran dgn kak harma yg pernah buat lempeng pisang. Nak buat lempeng pisang x mampu coz x reti pilih spt spec kak harma. 

So opted to lempeng kelapa atau org utagha panggil lempeng nyioq or peknga.


Bancuh sebelum tido n bibik bangun pagi dia masakkan with my guide.

Then teringat dlm fridge ada stok daun pisang. so yg batch ke balut ngan daun pisang bg wangi sikit. 


mmg marvelous kalu mkn panas2 cicah sambal ikan bilis/sambal sardin or gulai ikan semlm.

But for my kids depa cicah susu pekat while tuk mommy i cicah dgn sambal tumis ikan merah semlm. licin baq hang

ok here the recipe. i love yg gebu gebu awwwww

Bahan-bahan:

1 cawan tepung gandum
1 cawan kelapa muda yg diparut
1/2 sudu teh baking powder
1 sudu gula
garam secukup rasa
Air 

Cara membuatnya:

1. Campurkan kesemua bahan kering
2. Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga bancuhan x terlalu cair or terlalu  pekat.
3. letakkan minyak sedikit di non stick pan
4.. letakkan adunan n bulatkan. ikut suka nak buat besaq mana. mcm i suka buat kecik coz tuk kids senang nak bwk n mkn.
5. Terbalikkan apabila nampak kekuningan.
6. Angkat apabila nampak masak kedua-dia belah
7. Sedia di mkn begitu shj atau cicah susu pekat or gula or segala jenis sambal tumis or gulai.

*btw adunan nih i bancuh sebelum tido. so bila guna baking powder dia jadi gebu. i loikeee 


Selamat mencuba!






Wednesday, April 22, 2015

Testimonial Lacte Solo Electric Pump

OMG My Miss Medela FS meragam. Suction x kuat. So kena la hantar service to check whats the problem. So as back up ajak mr hubby gi beli new breastpump. Hajat hati nak beli Avent Manual Pump. Kebetulan last Sunday g breakfast kat Seksyen 7 and trus singgah Fabolous Mom. Diaorg x jual avent manual pump but dia suggest Lacte nih. Harga offer katanya RM199. Trus rembat event tahu kat online boleh dapat murah lagi kot. Coz sebelum nih tanya kat friends kat FB yg suggest Lacte. So why not i give a try.

Jom kita review sikit Lacte Solo nih:
1) Dia adalah single pump
2) Boleh guna direct power supply
3) Boleh guna gak bateri AA 3 ketul
4) Boleh gak guna USB
5) Ada 2 mode mcm FS juga iaitu simulation and suction
6) Breastshield dia silicon sampai ke dalam 
7) Mmmm not bad suction dia. X sakit cik N
8) X ada timer. so kena tgk2 hp or jam dah baper lama mengepam.
9) Boleh Guna wide neck bottle dan bottle normal. Dunt worry convertle tuk normal bottle ada.
10) Easy to assamble dan dissamble
11) Machine yer berbunyi senyap compare than FS
12) Pump yg lebih ringan
13) Warranty provided 1 year n easy to get sparepart.


So those yg sedang mencari-cari breastpump maybe u all can consider Lacte Solo nih. Mmg berbaloi with the price.




My 5am session. Sebelah pumping while sebelah breasfeeding si baby boo boo #NurIsrynIsyqina

Happu breastfeeding!

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.