Monday, July 30, 2012

Back To School!

Last Friday is my last doing practical at mr hubby's office. Time flies so fast...pejam celik pejam celik dah 3 bulan practical kat industry...3 bulan gak x mengajar....


Jadi hari ini dah masuk kolej balik..started my morning with meeting..tetiba lak terjebak masuk meeting. Trus kepala weng..hik hik


x tau nak start dr mana dulu..report practical pun x siap lagik.....yg pasti miss the moment dating ngan mr hubby dlm keter otw pi/balik dr kerja.

so start hari nih dah start drive sdr...sorang ke utara n sorang ke selatan

hari nih jugak hari yang penting bagi mr hubby coz dia akan ada interview kat company yg dia kerja skrg...interview for better post with BIG responsibilities n BIG paycheck perhaps...*wink * wink*


so as to motivate him n to show my support n to wish good luck to him...

i presented him with COACH Lanyard brought frm US.


Hope he can answer the interview question n dapat memikat hati para panel2 interviwers tuh



kalu ada rezeki n mmg Allah SWT dah tetapkan rezeki pada mr hubby INSYAALLAH akan ada lah rezeki tuk MR Hubby n kami sekeluarga.

cuma nanti kalu dapat with his new post, me kena byr bersabar n jgn mengada2 coz maybe responsibilities n masa mr hubby akan lebih pada his new tasks. kena la kan Puan watie oiii...dah nak laki gaji byk..kena la berkorban...cukup bulan jgn lupa claim xtra allowance from Mr Hubby.

boleh kan Mr Hubby?

 

Monday, July 16, 2012

Air Asia World's Best Ever SALE

baru perasan semlm kul 11.30pm AirAsia ada buat sale....but x larat nak tunggu kul 12pm dah...trus tido..
so pagi tadi kul 5pm bangun tuk bersahur n pumping saja jengok2.....mmg fail bab2 nak cari harga paling murah..... actually x ada plan pun vacation tuk tahun depan but yg confirm bulan 5 pi langkawi...

actually teringin nak bwk kids pi HK, Australia n London....but tu lah...sepatutnya sblm sale u shud prepare what date u nak pegi esp dah ada kids yg sekolah...kena godek2 cari school holiday tahun 2013 bila...bila public holiday yg panjang.....yg penting jgn booking time bulan posa n raya dah.....agak2 ada x org buat?


 


so kwn2...sapa yg ada duit lebih tuh leh la jenguk2 kan......SALE start today til 22 Julai 2012.


 nih date public holiday tahun 2013 as reference





KALENDAR CUTI UMUM PERSEKUTUAN DAN NEGERI (MALAYSIA) 2013

Date Holiday Applicable to
1 Jan (Tue) New Year All except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu
14 Jan (Mon) Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
20 Jan (Sun) Sultan of Kedah’s Birthday Kedah only
24 Jan (Thu) Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
National
27 Jan (Sun) Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
1 Feb (Fri) Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
10 Feb (Sun) Chinese New Year National
11 Feb (Mon) Chinese New Year (2nd Day) National except Kelantan and Terengganu
4 Mar (Mon) Anniversary of Installation
of Sultan of Terengganu
Terengganu only
29 Mar (Fri) Good Friday Sabah & Sarawak only
15 Apr (Mon) Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 Apr (Fri) Sultan of Perak’s Birthday Perak only
1 May (Wed) Labour Day National
7 May (Tue) Hari Hol Pahang Pahang only
17 May (Fri) Raja Perlis’ Birthday Perlis only
24 May (Fri) Vesak Day National
30 May (Thu) Harvest Festival Sabah & Labuan only
31 May (Fri) Harvest Festival Sabah & Labuan only
1 Jun (Sat) Agong’s Birthday National
1 Jun (Sat) Hari Gawai Sarawak only
2 Jun (Sun) Hari Gawai Sarawak only
6 Jun (Thu) Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 Jul (Sun) Georgetown World Heritage City Day Penang only
10 Jul (Wed) Awal Ramadan * Johor, Kedah & Malacca only
13 Jul (Sat) Penang Governor’s Birthday Penang only
20 Jul (Sat) Sultan of Terengganu’s Birthday Terengganu only
26 Jul (Fri) Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu only
8 Aug (Thu) Hari Raya Puasa * National
9 Aug (Fri) Hari Raya Puasa * National
31 Aug (Sat) National Day National
8 Sep (Sun) Sarawak Governor’s Birthday Sarawak only
16 Sep (Mon) Malaysia Day National
5 Oct (Sat) Sabah Governor’s Birthday Sabah only
12 Oct (Sat) Malacca Governor’s Birthday Malacca only
15 Oct (Tue) Hari Raya Haji * National
16 Oct (Wed) Hari Raya Haji (2nd Day) * Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu Only
24 Oct (Thu) Sultan of Pahang’s Birthday Pahang only
3 Nov (Sun) Deepavali National except Sarawak & Labuan
5 Nov (Tue) Awal Muharram (Maal Hijrah) National
11 Nov (Mon) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
12 Nov (Tue) Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
22 Nov (Fri) Sultan of Johor’s Birthday Johor only
10 Dec (Tue) Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor only
11 Dec (Wed) Sultan of Selangor’s Birthday Selangor only
25 Dec (Wed) Christmas National


source : from HERE 

but yg x best cuti sekolah x tau bila lagik coz KPM akan keluat dlm bulan Sept mcm tuh but leh agak2 kot

Friday, July 13, 2012

Telekung kanak-kanak bersama sejadah




comei kan telekung nih..amat sesuai utk kanak-kanak...tambah nak posa n lps tuh nak raya.....leh bwk sama2 anak ke masjid untuk sembahyang hari raya atau pun tuk terawin...mesti kids suka n semangat nak ikut kita sembahyang..salah satu cara nak ajar anak2 untuk sembahyang..


 yg best telekung nih included dgn sejadah yg sama design dengan telekung

berminat nak beli sila klik kat link bawah nih yer

Kids Activity : Choc Marshmellow

I always want to do lots of activities wit kids..byk idea nak buat but kdg2 time contraint.....my weakness i cant manage my time very well.....byk kena baiki nih.....urat byk putus kot * alasan kan*....


sometimes, activities2 tuh tingggg tetiba ada idea...n sometimes x perlu modal yg besaq pun n sometimes boleh buat kat rumah n anywhere...



this activity 's idea dtg bila we all attend birthday party anak farah Dina....Farah Dinah dulu staf husband....
salh satu menu kat ada choc marshmellow...time tuh hani ja rembat coz ichals tido sampai la nak balik dah..dlm kereta berebut la diaorg choc marshmellow tuh....


last Friday ada bowling game with department TM messaging service (jaga email TM satu malaysia) kat OU. habis game trus nampak kat kedai candy kat area GSB OU tuh.beli satu bungkus jer..x elok mkn byk2.


balik rumah mandi n trus buat xtvt....korek2 dlm kitchen cabinet ada coklat compound berry's. punya
punya la pemalas..pi letak microwave..rupanya x cair pun coklat tuh..last2 kena gak buat double boil....


so....marshmellow tuh tuk cucuk kat pencungkil gigi tuh...x yah lidi..panjang sgt

 lps tuh celuppp
 ichlas..smileeeeeeeeeeeeee
 pulun hani nak salut keselurahan marshmellow tuh
 lps celup ngan choc....tabur lak colorful choc rice

 nih lah rupany.....choc still cair lagik..kalu nak bg keras choc tuh bubuh jap dlm freezer lenih kurang 5 minit
 hana tukang arah...n tukang mkn
 nikmat la diaorg dpt main, celup, jilat choc... pukul baper la nak tido..x kisah la kan..esok sabtu...leh bangun lambat


ada lagik a few things brg yg ada dlm stor tuk kids yer xtvt..weekend skrg mcm2 perkara ada.....

hope kids happy.....
bila kids happy...mummy pun happy

Thursday, July 12, 2012

Wardrobe bilik kanak-kanak ribena

 - Post iklan jap -

pre-order kek lapis utk Hari Raya Adilfitri 2012
klik SINI
order tabita skincare lak 
klik SINI


Lepas tuh korang jgn lupa click iklan nufnang sebelah atas header blog nih kalau nak tau details pasal U Mobile Project Galactica..Klik kat situ kalau nak tahu details..itu  BE saya tau..hihihi..

so skrg masuk ke entry hari nih

*****************************************************************

 aim..dapat duit epf nak invest tuk lengkapkan brg2 dalam rumah. dlm list is wardrobe bilik kids, walk in wardrobe my master bedroom, tv console, divider, extend kitchen blkg bagi habis sampai x leh extend, wallpaper, cat , tambah aircond n the list asyik bertambah jer....almost 2 years dah dok umah but ada jer benda yg x lengkap lagik. slowly la kan coz kalu buat sekaligus...x trill lak kan...

so we start with wardrobe bilik kids dulu coz yg tuh high priority coz baju kids dah berterabur....almari baju diaorg semua pintu dah ternganga dah.

actually quotation tuh dah mintak lama dah...time sama2 mintak quo plaster celing. kontraktor TS Lim bg quo secara kasar..giler btul si lim nih coz dia tgk jer dia trus sebut harga.  Then request  lak quotation frm my Kitchen Cabinet contractor dulu. sblm tuh dah tunjuk nak design apa, si Patrick buat drawing bg advice semua n bg harga...gulp tgk harga...lps  contact balik contractor TS Lim nego harga n pandai si Lim nih offer price yg x mampu mak nak menolak tau....really good price for us.... yeah i know why dia bg good price..dah baper puluh rumah dah kami recommend kat dia tuk dpt project.


then lps dapat duit trus confirm ngan TS Lim, diaorg dtg bua measurement n ambik masa 3 minggu tuk buat kat kilang.diaorg ada kilang sdr.

jadi hr sabtu lepas diaorg pun datang tuk pasang......


nih bilik hani ..nih almari baju hani..kesian kan...
nih lak bilik ichlas...
nih org dok pasang bilik ichlas....
nih lak bilik hani.....top tuh trus bersambung ngan skirting plaster ceilinh...share la wardrobe tuh hani ngan hana...
thier sliding door....letak cermin.....suka betul diaorg...excited nak susun baju...
warna putih..senang nanti nak match ngan curtain, n wallpaper.

haraga...ala..x ingat la.....maybe dlm RM3000 kot tuk 2 wardrobe tuh..nanti kita double check ngan mr hubby yer baper harga dia


so lepas nih tuk bilik kids, is cat n wallpaper....


mana calculator nih nak kira...ala x cukup....


x kan nak habiskan duit epf kan...50% harus simpan n investment...

 

Wednesday, July 11, 2012

Acuvue: FREE 1 • DAY ACUVUE® MOIST® Contact Lenses Samples

Sapa nak contact lens FREE? but x la satu kotak free...it just 1 pair but hello its still free right esp its new product..


Acuvue ada product yang sesuai utk anda iaitu 
1 • DAY ACUVUE® MOIST®  

ada 2 jenis iaitu :

1 • DAY ACUVUE® MOIST®   

ACUVUE® MOIST


1 • DAY ACUVUE® MOIST® amat sesuai utk anda yang :

  • Baru nak start pakai contact lens for the 1st time la...
  • Terlibat dgn gaya hidup yg aktif
  • Yang pakai contact lens lebih dr 8 jam sehari  - aku lah tuh..kekekeke
  • Yang nak contact lens yang bila anda pakai anda x rasa mcm pakai contact lens and selesa dlm tempoh yang lama la.

and 
1 • DAY ACUVUE® MOIST®  For Astigmatism
 ACUVUE® MOIST

1 • DAY ACUVUE® MOIST® FOR ASTIGMATISM amat sesuai utk anda yang :

  • Baru nak start pakai contact lens for the 1st time la...
  • Terlibat dgn gaya hidup yg aktif
  • Yang pakai contact lens lebih dr 8 jam sehari  - aku lah tuh..kekekeke
  • Yang nak contact lens yang bila anda pakai anda x rasa mcm pakai contact lens and selesa dlm tempoh yang lama la.
  • Mempunyai Astigmatism iaitu SILAU

so nak cuba tak?

kalu nak cuba leh try guna trial set dulu dgn fill in form kat  


so kalu dah berkenan boleh la beli berkotak2 terus.....kalu beli 2 kotak leh participate dlm contest ...byk hadiah oooooo

Promotion

Monday, July 9, 2012

Fella Design Warehouse Sale 2012

Nak salahkan Farah Dinah coz pi habaq kata ada Fella Design Warehouse Sale. Baru semlm bg tau..last day lak tuh.......tu pun dah tengahari...terus la mak panas bontot nak pi...but berapi ja tgk pekerja kontraktor dok pasang tv console n divider. x siap2 lagik ...kang nak suruh dia buat cepat2 x cantik la pulak kan.....

roger mr hubby dia agree nak pi n trus google tgk2 kul 9pm dia tutup.... so dok tanya pekerja2 lambat lg ka....slmt x sampai petang sgt...diaorg habis dlm kul 4 lebih mcm tuh..actually x habis lagi nak pasang tv console coz dia yer board diaorg bwk yg salah.

so kerah semua ahli2 dlm rumah tuk bersiap..mula2 hani x mo ikut coz dia nak mandi pool kata yer.......dia dok tunggu pekerja2 habis kerja n kemas depan rumah. but cannot maa...harus usung semuanya. plus that time pekerja2 kontraktor x balik lg..takkan nak tinggaikan hani with bibik lak kan...kang tetiba bibik aku dapat pakwe baru kang......

so sampai kat Fella Design yer HQ kat Bukit Subang tgk keter x banyak...mmg baca review blog kata selesa pi Fella Design Warehouse sale tuh...actually dah 9 hari dah start warehouse sale tuh. kenapa aku x tau..actually dah lama x buka salesnshopping yer website.....berhantu weih...so skrg dah block website tuh coz x mo terjebak.


eh melalut lak..so meh layan...apa yg ada dlm warehouse sale tuh...

nih sesuai ngan tema umah.....ada stool lagik

yg nih pun cantik....kalu nak umah colourful...murah weihh 599
nih ikut tema rumah gak....sama ngan curatn n wallpaper

yg nih pun cantik.material dia sedapppp



berkenan yg ini....adakah kami rembat? tungguuuuuuuuuuuuuuu



suka juga 3+2 seater nih.....warna dia cantik n corak damask tuh...but kami cari warna kelabu/hitam/putih


nih byk lagik pilihan sofa...nih L shape




owhhh jatuh cinta ini sofa jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk  3+2 jugak...
those yg ada kids.......baguih dtg cni coz ada kids area..so bwk bibik..x kat ctu layan anak2 kita while tuan ngan puan layan jamu mata yg semakin rambang bijik mata

sapa yg nak tukar cover sofa or nak buat curtain ada gak jual kain kat cni.....
ada jugak area jual cadar n bantal jean perry, novelle n bla2
ada jugak juai bedframe n tilam.......x ada yg berkanan n kena ngan theme kitaorg
hani suka betul ngan katil nih..giler ko..harga 6k..leh buat worddrobe, ngan tv console kat umah dah...

cantik kan katil nih..sesuai tuk anak dara berdua...tambah bilik diaorg bubuh wallpaper princess...but mcm sempit ja once dah ada wardrobe nih..eh x citer lagik la pasai wardrobe diaorg tuh...nanti2 la yer...


so apa yg kami rembat ?














*










*



















*

































scroll lagik




















*
























dan lagik









































kami rembat































X ADA APA YG KAMI BELI PUN

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA



so dah tau harga dia mcm mana ...so tahun depan kita serbu.....start hari nih meh kita menabung dlm tabung ayam.




Red Velved Cupcakes for supriseeeeeeeeeeeeee!





 - Post iklan jap -

pre-order kek lapis utk Hari Raya Adilfitri 2012
klik SINI

order tabita skincare lak 
klik SINI




************************************************************************

 Craving for RED Velvet Cuppies..last mkn time birthday Hana...then lps tuh ada beli 3pcs kat lobby menara TM.sedap weih kat ctu but dah gi balik tgk x ada lak org juai.....so lps tuh dok kata nak mkn red velvet but haram x mo buat sdr.......mood baking larik pi mana tah.....

mr hubby bought at Cafe in Carrefour Subang Jaya but xsedap langsung.

kebetulan these 3 weeks ago mmg based same building mr hubby so leh tau his movement coz mr hubby nih x reti dok satu tempat coz full with meeting. jadik sebab kita yg nak mkn so why not buat suprise kat dia kan...tambah lak taf hubby kat same building nih wife dia mmg baking nn jual RV and pavlova. so pakat la ngan diaorg tuk hantar pi kat bilik mr hubby.


Tiba hari kejadian, mr hubby  masuk pun bilik dia...dia ada back to back meeting. kita nih dok tunggu la dia say tq ka apa kan......lps tuh detect dia x masuk bilik dia, called him suruh pi bilik dia coz cakap ada document staf dia yg dia kena sign but dia x pi pun....last staf dia yg lain call suruh turun bwh gak ambik brg...

rugi x tgk la riak muka dia....he's blushing they said..hahahahahahaha.

when i asked him, x perasan langsung ka....dia ckp mmg x perasan langsung. even actually dia yer mind to his new project so da x pk apa2 tau.....truk btul the way mr husband focus kat keja dia kan...bini dia ni ja yg sambil kerja fikiran x focus..mcm2 pk n buang masa.hahahahahahah


once he received the cuppies...he called me said tq...gi bilik dia nak paksa cepat la buka.....mak nak mkn ....hahah itu tujuan sebenarnya......so sambil menyelam sambil minum air......hahahahahhahaha

 
paksa dia bergambo with cuppies evenn mata dia dok focus on his notebook's screen.....

see untung tau encik is buat baik ngan bini..tetiba dpt suprise.

anyway im good in doing suprise compared him yg asyik kantoi ja..nak buat mcm mana bini dia nih explorace ckit... cepat ja bau his plan...hahahahahahahahahaha


anyway suppose i shud write happy father's day also on the cuppies........jimatttt


owh ya...this rv i bought frm ija. lived in desa coafield, sg buloh

 u can visit her blog HERE

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.