Wednesday, May 30, 2012

Piranha 3DD Premiere Screening

Thanks nuffnang for the invitation and free tickets for TWO. Mr hubby suka coz mak selalu bwk dia pi tgk movie free. Hehhehehehehe

Mlm nanti dapat invitation tgk Piranha 3DD kat Sunway Pyramid. Tgk dia yer promo mcm best jer. Suspend!

Sapa lagik dapat invitation? Sila angkat keyboard! Jumpa disana yer.

Nanti lps tgk mak bagi review yer girls!

Monday, May 28, 2012

My Favourite Animal Pal in Madagascar3: Europe’s Most Wanted

Yeah...Happy School Holiday everyone.

So School Holiday for 2 weeks kan? mesti ramai yg ambik cuti bwk ur kids gi vacation or balik kg. Iswatie & Co x pergi mana-mana coz mummy x leh ambik cuti plus our house under renovation. so kena la monitor.

However it is not the constraint for us to entertain our kids during their 2 weeks nih. Painting, drawing, Megakids n watching movies ada dlm list.

Owh citer pasal movie, most awaited movie yang kami tunggu is

MADAGASCAR 3.


Not kids yg exited. Mummy n daddy pun excited. Even kids everyday kat rumah dok play CD Madagascar nih.

Citer pasal MADAGASCAR 3 nih ni, NUFFNANG akan bagi free ticket tuk 30 org nuffnangers to watch this movie. In order nak dapat free tickets nih, kena citer sapa character yg u suka dlm movie nih.

For me, i love character
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

THE PENGUINS

.
.
.
.

The penguins nih terdiri dari Skipper, Kowalski, Private dan Rico.

Kenapa I choose The Penguins nih? Suka diaorg 4 ekor nih coz setiap penguin nih have their own characters n skills. With combination 4 penguin nih diaorg ada banyak idea. Di Central Park, penguins nih byk guna misi paramilitary untuk protect rumah mereka. The penguins selalu deal dgn masalah-masalah created by King Julien, Maurice dan Mort.



Skipper yang bertindak sebagai Ketua byk taktik yg ada n pandai bagi arahan pada 3 penguin yang lain. Semua idea dia berasaskan ketenteraan dan sentiasa ada idea untuk hadapi apa2 situasi masalah.


Kowalski pulak bertindak sebagai strategi dan ketua gadget kepada kumpulan penguin ini. Dia amat pandai modified gadget2 yg sedia ada and jadi gadget yang baru but kdg2 gadget yang baru akan menambah masalah kepada mereka.

Private pulak penguin yang sensitive dan kurang pengalaman. Diaorang yg low profile dan bertindak jer ikut arahan Skipper dan Kowalski.

Rico pulak pakar senjata dan alat letupan dalam kumpulan. Rico nih amat ganas dan selalu akan masukkan elemen letupan dlm cara penyelesaiannya kumpulan mereka.

Disebabkan character mereka yang berbeza dan kekuatan masing-masing meyebabkan The penguin nih jd character yang amat saya suka. Dengan kombinasi ini menyebabkan The Penguin dapat menyelesaikan masalah ataupun create masalah yang baru dengan 1001 cara dan kaedah. Howeverworth it!

Until now, x pernah nak kering gusi tgk series mereka dlm tv…so utk MADAGASCAR 3 nih im looking forward to see 1001 strategies mereka dlm perjalanan ke Europe.


Anyway Nuffnang, looking forward the free tickets to watch it with boy coz dia yang paling suka with this movie n counting the days the movie akan ada kat cinema.


Thanks NUFFNANG!

Wednesday, May 23, 2012

Al-fatihah buat arwah Norma

Pagi tadi kul 4 pagi bangun terjaga terus x leh tido...Golek2 x leh gak nak lelap...
so turun bawah n pump susu...
then subuh tadi tgk status FB ila pasal kematian seseorang.
trus syak sesuatu n trus buka FB Moon.
Danggg betul apa yang disangka dah BETUL!
Link
Norma wife kepada adik ipar Moon kenalan cyber dah selamat menghembuskan nafasnya pada awal pagi semlm selepas 1 tahun ++ menanggung derita Brain cancer Stage 4.Arwah meninggalkan suami Talib iaitu adik ipar Moon dan juga seorang anak lelaki bernama Rafiq yang agak2 sebaya umur bb Hana. :(

Sesungguhnya MATI itu PASTI cuma kita tak tau bila ajal kita akan sampai dan mcm mana cara kita akan mati samada dlm keadaan buat pahala or dlm keadaan buat dosa. Nauzubillalik

Sekurangnya derita arwah Norma dah berakhir. begitu juga dengan Talib. Derita tak tau menunggu ups n downs kesihatan Norma. Malahan perjuangan Norma berakhir sudah tetapi bagi Talib perjuangannya masih belum berakhir. Norma tinggalkan satu tanggungjawab kepada Talib iaitu Rafiq. Hasil dr cinta mereka.

Moga Talib akan terus tabah n dapat melalui hari-hari yang mendatang. Even Norma x ada kenangan sepanjang arwah hidup akan sentiasa bersama kita semua.

Kisah Norma dan Talib ini banyak membuka mata kita esp for me that we should appreciate kesayangan kita dlm apa jua keadaan waktu senang, susah, suka mahupun duka.Pengorbanan dan kasih sayang Talib terhadap Norma amat mengharukan. Begitu juga Moon dan keluarga both families.


adus tetiba speechless.


Mari sama2 kita doakan semoga roh Norma bersemadi dgn tenang dan ditempatkan dikalangan org2 yang beriman. Amin


ALFATIHAH.

kebetulan hari ini Khamis mlm Jumaat marilah kita sama2 membaca Yassin kpd arwah.

RALAT: Alahai tersilap lak hari. Mcm terasa hari Khamis lak.Maaf nyer. Thanks Cujie coz betulkan.

Tuesday, May 22, 2012

Invitation to LG Cinema 3D Smart TV

Dah lama x join event nuffnang. Dulu ada gak participate n dpt invitation but ada ja hal yg x dpt pi esp time dulu dok Banting and pregnant bb Hana.

Kebetulan practical nih based kat tmn tun or menara so senang la nak join event.

Sapa lagik yg dpt invitation? Nantii kita jumpa kat sana yer. Mr hubby pun ikut. Yeayyyy

Monday, May 21, 2012

Mother's Day 2012 at Quality Hotel Kuala Lumpur

Last week Mother's day kan...so sempena Mother's day, mummy booking bilik kat Hotel Quality Hotel. Kebetulan pulak time tuh Mr Hubby ada reunion with his xclassmate time sekolah menengah dulu. Karoke kat RedBox Sogo. mmg baguih sgt la.

kenapa pilih Quality Hotel coz yang pertama teringat last year kursus kat ctu...dok teringin dia punyer buffet breakfast. Dia yer omelet and Croissant dia paling sedap...slurpppppp... 2nd becoz harga bilik pun ok.. Got Deluxe room with Rm171 jer with breakfast yer .....tu beli thru internet.. Ada gak call nak guna govt rate but with govt rate dapat RM205..aik lagik mahai kaaaaaaa 3rd reason coz walking distance ja nak pi RedBox Sogo tuh. n 4th sebab utama senang nak pi shopping kat sogo and pasar mlm jln tar. Checked in on Saturday n Checkout on Sunday. Karoke on Saturday start 2.30pm sampai ke maghrib.

Layan dulu gambar2 kat hotel dulu

nih dia pathway ke bilik2
room view. boleh la tuh kami 5 beranak....nanti anak2 dah besaq x leh dah bilik sama2
room view...Hana terpesona coz nampak Thomas


Bilik air....hahah tu pun nak tempek kan
bathtub.....haaa nih tambah reason ke 5....nak berendam dlm tab nih with warm water n bubbles..letak ros petals lagik baguih nih..n ada orange juice kat tepi tuh..hahahahahaha
toiletries. biasa ja..RM171 jer kan semlm....what u expect more?


Kids pulak adalah org yg paling happy bila cakap dok hotel...

sampai2 jer hana terus terjah phone......abis usung satu bilik

kakak n abang lak taksub main cars...baru beli kat sogo sblm check in


lps tuh kids teruja naik lift coz ada cermin n leh nampak luaq.

Actually sampai hotel hr sabtu tuh awal..kul 11dah sampai. konon nak check in awai but bilik x ready lagik coz ada rombongan Puteri Umno dari Terengganu dok kat ctu..so fully occupied la kan...slmt booking awai2..kalu walk in mau frust x leh nak lepak situ. So pi la Sogo dulu cari hadiah tuk event karaoke Mr Hubby tuh. tgk2 la ada warehouse sale...terjebakla jugak mak...

okeih tu ja nak citer...nak buat report praktikal jap...kekekekekeke

Saturday, May 19, 2012

Gejala jem di kl

Huwaaaa. Dah lama tau x mengadap jem yg teruk kat kl nih. Sejak kerja kat banting mmg x mengadap langsung jem yg kaw kaw. Iyolah mak kan kerja kat luar bandar. So mak melawan arus ja nak gi kerja. Tambah skrg lg dekat bila jambatan pulau carey dah buka. 7.45am keluar dr rumah pun leh sampai sblm 8.30am.

Nih sejak praktikal nih jgn harap la nak keluar mcm tuh. Kul 7 dah kena keluar. Tu pun dah jem. Dah la skrg dpt task kena new deployment pc and service pc n notebook kat site user. Mmg merata la gik. Pi balik jem. Kdg2 balik dr site user kul 5lebih but stucked dlm jem trus sampai rumah dah mlm. Aiyooo mcm mana uols yg everyday mengadap jem nih. Tambah2 naik keter manual like mr hubby.


Tetiba rindu my office. Hik hik

tu ja merapu....byeeeeeeeeeee

Friday, May 11, 2012

Dating timeeee

Weeeeee. Hari nih jumaat kan.

Yes yes suka. Tambah2 ada job kat building office hubby. Harus buat kerja best coz dah plan after office hours leh pi dating n window shopping.

Last week gi ou coz both of us buat kerja kat tmn tun. Hari nih kat menara. Kalu ikut nak gi mv but x pi la kot coz plan nak pi daiso. Kat mv/garden x ada lak daiso. Nampak ke plan asal to ikea/the curve la tuk pi daiso n pi ikea tuk beli periuk kat ikea. 5years old yer periuk ikea tuh dah nazak pun. Oklah kan harga beli pun dulu 39.90 tuk 3 beradik.daiso lak nak pi beli hadiah tuk reunion sekolah mr hubby esok kat red box sogo.

X sabaq gak nak tunggu esok coz 1st time nak pi masuk redbox. Plus leh ngam ngan kwn2 mr hubby. N yg best dah booking bilik kat hotel quality depan sogo tuh. Great bargain. N yg best bfast buffet bestttt.

Happy weekend uols. N owhhhh

HAPPY MOTHER'S DAY TO BEAUTIFUL MOMMIES OUT THERE!

Thursday, May 10, 2012

Saya budak baru belajar

Adoi la . Blog nih mcm graf harga emas dunia ja. Jap naik jap turun. Jap ada jap x ada entry. Nak buat mcm mana. Tuan blog nih penat pi praktikal. Hahahhahahaha

Sepanjang minggu nih x dok kat opis. Task 1st ikut technician pi site tu install pc or repair pc or lappy, penat sebab kena drive merata. Tambah cuaca panas n silau matahari. So task 1st nih tuk 2 weeks.

Best dpt adik technician yg rajin lauan pertanyaan aku n x lokek ilmu. Then best dpt pi ibusawat n tmpoint. Dlm tgk backrow operation tempat mcm tuh. N best dpt souvenir dr tempat2 tuh

Nih gambar tgh buat kerja. Gambar action ja tuh. Dera adik technician suruh ambik gambo. Mmg ada 3 lapoy la. Configure n repairt lappy tuh. Setgh hari gak la. Nanti kena buat report. Jd dlm report nanti penuh la gambar. Hahahahahahahahaha

Oklah nak tido. Esok nak pi menara TM. Ada task kat sana. Pernah dah masuk time photoshoot annual report TM. Tuh ja la 1st time. Esok ada lah a few level yg kena tido. Daaaaaa

Friday, May 4, 2012

Thanks PMCare!!!

Bila dah kawin n ada anak nih......kena la ada duit standby byk tuk in case of emergency esp sakit demam anak..

skrg nih budak demam pi clinic biasa pun 30-40 ringgit paling murah...tak tak pun paed clinic lagik la mahai kannnn. dah la tuh kalu sorang demam...yg lain pun akan standby gak la...ada gak la berjangkit...

jadik bila ada anak mmg la kena standby duit tuk diaorg medical selain dr standby duit tuk diapers n milk. Nak harap pi gov clinic kalu mlm takkan nak tunggu siang baru pi clinic kan.....tak pun malaih nak tunggu lama esp kalu time malam kat E&A kat hosp govt.

Luckly mr hubby kerja kat company yg cover medical tuk satu family. so amat lah bertuah n rasa jimat sgt..dulu just show the pmcare card the the panel clinic n dpt bwk balik ubat berplastik-plastik...

Then kalu kena warded pun dapat la dok kat hosp private.....

kekadang bila mr hubby tension kerja , n cakap nak pi pindah kerja lain mak dah cuak dah.....kdg kat tempat lain gaji tiggi but x ada cover medical tuk family susah la jugak.....

so pujuk la dia sabaq ngan keja skrg..biasa la keja mesti la ada pressure kan ..* hahahaha pandai btul nasihat org bab kerja*

boleh jugak ambik insurans but u still need to spend some amount of RM tuk byr insurans tuh esp kalu nak yg cover outpatient yer...selalu insurans kan cover inpatient ja...

yg best pmcare card tuh cover maternity n also dentist... ada ka insurans yg cover maternity n dentist? tak ada kan as i know.

but we all still ambik insurans takaful.leh la dapat elaun dok hospital n insurans kalu berlaku kemalangan n kematian etc.

jadik kalu kira balik duit bonus mr hubby dapat even kdg dia kata ciput compared ompany lan yg dpt 15bulan yer gaji tuk bonus...but for us kira2 balik the company give moree....salary, medical n bonus..alhamdulillah

anyway...thanks to company husband n also PMcare!






Thursday, May 3, 2012

Why do you want to excite your senses with LG Cinema 3D Smart TV?


ohhhh myyyyyyyy


Iswatie's family really need NEW TV.

The technology nowadays is 3D Smart TV. But i want to choose :


LG Cinema 3D Smart TV


I want to excite my senses with LG Cinema 3D Smart TV.

The Smart TV that offer so many features compared than conventional TV * like we had at home now..sobbbbbb*

LG Cinema 3D Smart TV offered:
- Certified Flicker -Free
-Battery-Free
-Electromagnetic waver-Free
-3D Light Boost
-Wider Viewing Angle
- Flexible Viewing Positions
-Lightweight 3D Glasses
Crosstalk-Free
Reasonably-Priced 3D Glass



Watching movie with my beloved ones- hubby n kids could excited us where we can spend at home watching the movie without going to cinema because the wonderful tv can transform our home becoming the real fantastic cinema with Lightweight 3D Glasses.

The wider viewing angle feature could make my kids excited and sense like a real especially watching animal documentaries.



We can now enjoy what 3D was meant to be, just like at the movies.

After all, seeing is believing.

oh yeahhhhh

LG would like to invite Nuffnangers to learn more about this gorgeous looking TV, and experience it with a bang! Lets PARTYYYYYY!!!!

Details of the party are as below:

Date: 19th May 2012 (Saturday)
Time: 6.30pm – 8:30pm
Venue: Courtyard Garden, Bukit Damansara
Dress code: Casual




Hope im selected to experience and believe it!!!!

More info : http://www.lg.com/my/tv-audio-video/televisions/televisions.jsp

Wednesday, May 2, 2012

Berdua lebih baik!

Hari nih 1st day start my practical kat industri. So jap lagik kul 9am akan report duty kat supervisor. Nervous mcm nak pi 1st day kerja.kekekkeke

Buttttttt neevous tuh kurang coz sepanjang perjalanan to company tuh ada driver n teman la. Its mr hubby. Jadik sepanjang 3 bulan training nih akan dating ngan mr hubby g n blik dr kerja. Kekekekeke. Bagus la kan. Bila lagik nak spend masa berdua. Dah ada anak nih kena la pandai spend masa berdua. Kalu dulu balik kerja both bz ngan task masing2- masak la, tgk homework anak la. Tgk2 dah tido dah. Pagi lak bangun nak gi kerja.

To date mmg kami yer office selalu sorang keutara n sorang ke selatan. Kdg jeles la pulak kan tgk org lain leh gi kerja n balik kerja sama2. Jimatttt

Owh ya dlm excited nak gi start practical ada gak risau nih coz bb hana lak semlm demam. Jadik zombie tau coz dia asyik nak bfeed ja. Pagi nih kul 6.15 bagi mandi. Then bibik kata dia leh jaga n monitor. So tinggal la ubat n 1001 pesanan tuk jaga hana.

Hope everythings run smoothly. My 1st at the company n hana yer demam dah ok. Aminnnnn

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.