Sunday, January 29, 2012

Kawan-kawan- Tolong doakan yer!


Salam kawan-kawan,

mood update blog hilang kemana but entry kali nih mmg by hook n crook kena gak buat.

Minta kawan-kawan doakan my niece yang skrg warded in ICU KPJ Selangor Specialist Hospital due to Kawasaki Disease and Sepsis. After almost 2 weeks demam x balik2 even dah 3 kali pi A&E Hopsital Putrajaya, finally the parents terpaksa bwk ke private jugak lps hospital ambik mudah jer kat budak umur 1 tahun yg dah demam 2 weeks.


I asked to bring to Datuk Dr Zul,. sampai kat KJP Dr Zul cakap she's critical but alhamdulillah semlm ada progress balik even still in ICU.

Today Dr Zul akan buat Cardio Checkup tuk check jantung.

Skrg the infection kat lung n liver.




Kesian kan. dah la budak br satu tahun.

Sungguh kecewa ngan Hopsital Putrajaya yer service. Dah hantar email aduan ke Hosp Putrajaya n dah dpt reply kata dlm siasatan. Tak per nanti nak followup, how the progress 'siasatan' diaorg tuh.

apa2, korang tolong doakan NUR AWATIF IRDINA BT MOHD AFIQ sihat kembali.

she just 3 months muda dr bb Hana.




Tuesday, January 3, 2012

Hani dah masuk standard 1





Dulu zaman fotopages dok update citer pasai bb Hani.....dari dia baby sampai la besaq...

Tahun nih my baby hani bunny nih dah masuk darjah 1 weih..my bb dah besaq dahhhh...sobbbbb. Mummy emo..anak masuk darjahh 1 pun nak emo..hahahahahahaha

Hani started with school at her age 4 years. Time tuh kat Q-dees kat Damansara Damai. lps tuh x habis belajaq coz ikut mummy pindah pi dok Banting. Kat Banting x tauu ada Qdees pun.....pi la hantaq Tadika Islam Bestari but sebulan jer pi coz rajin demam. Trus stop dr school. Tahun berikutny we enrolled Hani at Smart Reader Kids Banting. together with Ichlas. The completed their class 5 & 4 kat Banting. Lps tuh last year ikut kitaorg pindah ke Shah Alam pulak....so cont enrolled diaorg kat Smart Reader Kids Bukit Rimau lak.

Sebelum register Hani kat primary school, i do a lil bit study coz ada 2 sekolah yg nearby with our house which is SRK Jln Kebun n SRK Bukit Rimau. Did some study tentang gred2 sekolah, finally we decided to choose SRK Bukit Rimau based on its gred.




jadik mlm nih mak bak Hani nih berdebar dup dap coz esok she will start her 1st day as standard 1 at SRK Bukit Rimau n also he KAFA class at KAFA Integrasi Al Amin, Berjaya Park.


Last Saturday dah pi orientation day. Ada taklimat ibubapa n also the students included Hani need to take the test. The test cover Huruf Vokal n Konsonan. Plus bina 2 suku kata. I asked Hani dia kata dia leh buat.


owh yaaaaa, time taklimat tuh, the headmaster inform as that SRK Bukit Rimau dlm ranking 7 dlm kawasan Klang n 77 dlm peringkat negeri Selangor.







so lps Hani ambik test, trus pi ambik buku teks n beli baju PJ. Bulu Latihan semua dah beli awai2 lagik kat koperasi. Slmt beli awai coz tgk on that day sikit punya panjang q.


nih bb hani mak dah tido...nak tido awai katanya coz nak kena bangun awai. kawan dah semangat nak pi sekolah dah tuh.... mak dia la nih yg jantung dok dup dah nih.. Even esok cuti tapi still nak bangun awai nak practise manage time.



Mudah-mudahan Allah SWT permudahkan urusan kami sekeluarga. Amin




Monday, January 2, 2012

Welcome 2012!!!!!!!

Good bye 2011 n welcome 2012.
2011 is the hectic year. Plus byk gak konflik but its end with lots of memories.

However apa2 yg berlaku give the reflects to us.moga 2012 menjadi tahun yg lebih baik. Cabaran lebih utk bahagu masa between family n career. Hani yg dah masuk standard one. Kelas KAFA kelas sek rendah n class IQRA'. Dari segi career lak maybe bulan feb ada iklan naik pangkat so why not i try my luck since feb ni jugak akan genap 3 tahun service. While mr hubby lak will hectic handle project with PT Vads di Jakarta. So dia akan berulang alik la ke sana.

Fuh kena kuat nih. Iswatie boleh!!!

Jom taruk gambo kids coz dlm iphone nih x ada lak gambo kami sefamily. Hehehehe

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.