Monday, December 26, 2011

Ke a famosa tuk cuti krismas

Cuti krismas nih kami pi a famosa. Actually under office trip. Lebih kurang 10 families yg pi. Xtvt pi safari, wet world n cowboy town. But we world kami x pi coz sepatutnya pagi nih but semlm kami dah chaw balik coz semlm rush balik ke Putrajaya tuk annual grand dinner my office. Malaih dah nak patah balik pi sana. Plus mak dr Penang dtg n nk blik hr nih. Mak penang dtg coz nak jumpa besan dia, mak mr hubby yg dtg dr sarawak.

Kids really had fun but x bawak bibik buat my body aching coz dok layan kids esp boboi yg x reti dok diam tuh. X kisah la janji kids happy coz setakat school holiday nih x bwk diaorg pi mana2 pun. :(


Mr hubby janji nak bawak ke sini. Kita tgk jer nanti. :p

Thursday, December 22, 2011

Happy 6th Birthday Nur Iswahani Izzati!

Hari Isnin yg lepas anak dara sulung mummy nih dah 6 tahun. Act kalu compared ngan rakan sebaya dia, she just entered 6th years old! Budak hujung tahun la katakan.

Tahun dpn Hani akan masuk darjah satu dah. Dah boleh la berdikari n dah dgr ckp kita. Almaklumlah anak pompuan.

She requested for the princess cake. Siap pilih design yg kena buat cake 2 kg. Celebration among family iswatie jer. Nasib la birthday time school holiday. Tu la cont yer. X leh nak birthday party kat school.

Anyway Hani, Happy Birthday to u!!!! Semoga Hani mendapat keberkatan dr Allah SWT. Aminn

Sunday, December 18, 2011

Im home!!!!

Alhamdullah safely arrived home last Thursday night. Sblm sampai rumah berdebar2. Debar dgn beg baju yg mcm nak meletup coz sikit punya sumbat baju2 jersey Malaysia yg i borong kat Padang Besaq. Kesian roomate jd mangsa kena dok atas beg time nak zip. Beg pun ada yg beranak. Lps tuh berdebar jugak nak buat operasi 007 tuk packing n bwk balik susu Hana. Time pi drop baggage, berat dah exceed 30kg tuh. Tuh br kotak ebm ngan beg besar.lebih 3kg that cost rm90. Trus buat operasi punggah beg n sumbat baju2 dlm beg laptop, beg pump n 2nd beg.

Sampai airport n kat pintu keluar nampak Mr Hubby, Hani n Boboi. Hani mcm malu2 n boboi lak sengih ke telinga.

Skrg weekend spend masa ngan diaorg. Peluk diaorg kuat2 esp Hana. Lalalalalala

Thursday, December 15, 2011

Legaaaaaaa

Oh lega yer. Done with the test yesterday n now done with my micro teaching. Lega2 sgt. Today feel energetic n motivated. Sebab nak balik kot.

So nak nyanyi lagu " im coming home"

Wednesday, December 14, 2011

HOMESICK!

Oh my really need to struggle with this feeling. Dah la bergelut ngan test n presentation. X leh fokus langsung. My soul not here. Kat rumah thinking the kids n mr hubby.x suka btul perasaan nih. How nak survive nih. But kena paksa gak. Kena lulus gak course nih. Kang fail kena dtg cni balik. X sanggupppp.

Anyway, wish me luck yer. Petang nih test n esok pagi micro teaching.

Tuesday, December 13, 2011

Rombongan cik kiah pi Padang Besaq....



Kat Kedah nih hari cuti kan Hari Jumaat n Sabtu. Hari Jumaat dah buat xtvt naik kuda ngan Flying Fox jadi hari Sabtu pulak secretariat bawak kami 100org nih with 2 biji bus UUM pi Pdang Besaq n Kuala Peghelis. Initial Plan dlm program book pi Padang Besaq-Wang Kelian -Kuala Peghelis but last minute pakcik driver bus bagi 1001 reason x yah pi Wang kelian. Rugi la coz join trip nih coz nak pi Wang Kelian coz x pernah pun lagik pi. Padang Besaq tuh dah byk kali pi. Dah org bawak ikut jerlah mana depa plan nak bwk pi. Tapi even pi lawatan naik bas pun tanggungjawab tuk Hana x pernah mummy tinggai iatu Pumping... tu sebab saya suka guna Medela Freestyle. Dimana-mana n bila2 masa saja. Abaikan kain batik tuh coz nursing cover x bawak mai kedah nih jd kain batik la jd nursing cover.




Rupanya byk betul dah berubah coz last pi tahun 2004. Kira dah 7 tahun x pi dah nih. Byk dah pembangunan. Pokok tebu kat Ladang Chuping tu pun dah rendah x tinggi mcm2 dulu.

Sampai Padang bEsaq terus serbu kedai jual jersey since Mr Hubby pesan beli jersey or Training Shirt Malaysia s our 7th anniversary present. fuhhh jimat den..... last mak bukan beli selai..mak borong 20 lai termasuk 3 lai jersi hitam kuning tuk kids kat umah tu ha.....

Lps dah borong jersey pi pekena Tomyam ngan kerabu mangga...marveles..tu sebab i suka mai kedah coz pure thai food...adusss trus telan ayaq liuq dah nih....

mula plan nak beli toto but x jd la pulak coz pk malaih nak berangkut time nak pi airport tuh....but bila balik rasa rugi la pulak x beli.

Then bus bawak kami pi Kuala Peghelis tuk sembahyang kat Masjid Baru kat Kuala Perlis tuh. Nama masjid tuh Masjid Al Hussain. cantik binaan masjid tuh,...Masuk toilet/bilik ambil wudhu rasa mcm masuk bilik tido. cuma ruang solat tuk wanita tuh mcm open sikit.

owhhh dlm perjalanan nak pi kuala perlis tuh ternampak tempat mih..ada memori nih tempat nih coz time degree ada dtg ngan ex boyprend pi mkn ikan bakaq kat Kuala Peghelis ngan ambik gambaq ngan ex-boyprend kat cni...



Kat Kuala Peghelis pi pekena Laksa Beras Kuala Perlis kat kedai apa ntah....but honestly not my taste..taste i laksa penang letak daun pudina ngan nenas.


but baru tau nihhhhh...rupanya deka kat cni mkn laksa nih ngan pulut udang.....ternganya kejap....lps mkn trus balik ke UUM balik..

malam tuh gara2 mkn laksa ngana pulut udang nih trus sakit kepala coz mak angin satu badan da....angin dah naik ke kepala da......

Monday, December 12, 2011

Flying without wing

Lps xtvt naik kuda last Friday kami pi kat Pusat Sukan UUM lak. Kali nih nak buat xtvt flying fox. Harus participate coz sblm nih blum lagi pernah buat flying fox nih.


Excited nak try nih but time panjat tangga naik menara lutut dah ketaq gara2 panjat tangga tegak kat paling atas n tertengok kat bawah. Merangkak aku kat pelantar atas. Lps tuh ada officer pulapes tolak trus syiok weh terbang. Syiok sgt rasa nak try 2-3 kali jer but pk naik tangga tuh malaih dah la


Meh tgk gambo i dok berflying fox. Ganbaq yg cukup haluih captured by my friend yg jenuh nak kejar coz i terbang laju sgt. Hehehehe

Sunday, December 11, 2011

Riding horseeeee

Hari nih dah hari ke 8 kursus. Adussss hari nih rasa nak termuntah dgr ceramah. Awat la depa buat panjang sgt kursus nih.x larat nak menguap jer la.

Memandangkan berkursus kat uum kedah nih, hari jumaat n sabtu hr cuti. Jd cuti gak la kursus kami nih. Secretariat rancang 2 xtvt: riding horse with flying fox. ngan lawatan pi padang besaq. Jd pagi sabtu kumpul2 ramai2 naik bas pi Pusat Equastrian UUM tuk naik kuda. Dulu grad master tahun 2004 x ada lagik Pusat nih. Makin maju UUM nih. Kalu jd student rasa nak grab jer semua facilities nih. Tetiba flashback balik tahun 1999 till 2004 apa xtvt aku participate ek? Owhhhhh involved dgn kenu xtvt with ex boyprend aka my hubby now. Hehehehehe

Meh layan dulu gambo mumny berkuda

Friday, December 9, 2011

Storage stock

2-3 nih baca ka korang pasai citer breastfeeding. Kalu mummy yg bf kalu kena g kursus byk menda kena pk. But bukan teruk. Kang ada baca statement kata bf nih menyusahkan la pulak.


Since kursus nih 2 weeks kena pk mcm mana nak manage susu2 nih. Pam kena ikut schedule. 2-3 jam sekali keluaq pintu blkg n masuk bilik urusetia buat operasi. Lps tuh bila balik bilik tukar ke dlm liner. N simpan dlm mini bar. Suhu mini bar adjust paling max sejuk. Susun elok2 dlm section beku yg kecik. Slmt beku kan. Batch pertama ( day 1 to 3) urusetia dah simpan dlm fridge kat faculty2. Yg 2nd batch member dlm kursus bawak balik letak dlm fridge dia. Dia tinggai kat Changlun.


Mudah-mudahan Allah SWT permudahkan urusanku. Aminnn

Wednesday, December 7, 2011

sudah sampai



Yahoooo sudah sampai my storage plastic.

Thanks to abang posmen yg delivered to the front desk University Inn. Thanks to front that called me to inform my parcel safely arrived at their hand.

Baru leh pam dan pam dan pam tuk balik bawak balik benda paling berharga tuk bb Hana.

Yang best tuh siap leh jual kat peserta lain yg dah habis stok storage plastic. Selamat beli 5 paket...kalu ku tahu ramai yg nak leh beli banyak lagi n buat jual trus..hahahaha mata duitan betul.time berkursus pun sibuk nak meniaga. Dulu time kursus 2 weeks kursus Induksi kat Penang siap jadi tokei jeruk lagik......dpt la dlm 1K. hehehehehehe


senang hati balik......hehehehehehehe


Tuesday, December 6, 2011

Out of stock

Oh myyyyyy helppppp!!!!!

My liner@Plastic storage to store ebm is out of stock.

Waktu mai cni, cukup malaih nak packing. So mr hubby yg packing brg baju n beg pump. Jd mr hubby totally forgot to refill liner plus bottle he put is only 4 bottles. Huwaaaa. Panik tau. Jenuh punya budget simpan susu.

Slmt boleh online shopping thru iphone . Nih hr nih kedai pos jd esok dijangka sampai kat front desk hotel that i stay now.

Ku tunggu esokkkkk. Kritikal dah nih. Slmt roomate ada beli bottle storage brand fiffy. Fuh fuh.


Pakcik posmen, i tunggu yerrrr

Tinggalkan cinta2 hati

Assalamualaikum girls! Salam Hari Asyura. Hari nih kan hari nyer. Ada yg posa? Me x coz dok berkursus nih.

Nih bersiaran dr iswatie's old campus-UUM, Sintok. Kursus Instruksional & Pembangunan Andragogi(KIPA) ni haaaa. Layan jerrrr


Yang x best kena tinggal cinta2 hati nih esp bb Hana coz dia kan still fully bf. Mlm2 mesti nak nyonyot but mr hubby cakap dia ok jer tido mlm. Bgn 2 kali jer tuk minum ebm thru bottle.

Yg best yer dpt tido lena. Hehehehe. Rest dr hectic rumah. Boleh x mcm tuh. Hehehehehe

Hari nih hr ke 3. 11 days to gi. Kids.... Take care!!!!

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.