Monday, November 14, 2011

Serabut kepala otak

Oh. X best btul kalu letak negative vribe nih dlm my blog but honestly kepala otak n badan sedikit serabut. Sedikit ker. I think byk serabut nih. Sepatutnya hujung tahun dah leh bercuti but nih mcm2 menda kena buat sampai stucked x tau nak buat yg mana satu. Now dok bertapa dlm bilik mesyuarat coz stucked with timbunan envelope sebutharga. Huhuhu

Arggggggghhh

Sunday, November 13, 2011

Part time maid

Dah baper minggu x dok kat umahvon weekend. Jd kerja2 rumah bertimbun-timbun esp kain baju. Padahal last week ada gak hantar baju pi dobi. Iskkkkkk heran betul mana mai baju yg bertimbun2 nih. Sapu sampah, toilet n semua perkara la tunggang langgang.
Weekend ni pun x ada masa nak kemas. Byk sgt xtvt kalah yb. Jd kita outsource kerja2 rumah nih.


Kali nih ada ambik indon yg mr hubby jumpa kat jln kebun. Bibik nih time mr hubby jumpa dia dok cari tin2 n plastik3 kat tong sampah for recycle. Mr hubby interview dia n dia nak jer dtg kemas umah on weekend. Bibik mih dah tua but badan fit lg. Dah ada cucu umur 10 tahun dah. Weekdays dia kerja jd cleaner kat tnb.


Sblm nih ada nak panggil org dtg as introduced by zaila but bila dgr kena iron baju x berani dia. Mcm2 la

Balik umah tengok umah dah blink2 dah. Baju yg x lipat segunung tuh pun dah terlipat. I loike.....


Alahai bila la maid aku nak sampai nih???? Kata agent senin nih. Kita tunggu jer lah. Hope better than dahlia. Aminnn

Tuesday, November 8, 2011

Balik ke shah alam

Actually kitaorg nih otw nak balik ke rumah kitaorg kat shah alam. Plan nak balik semlm even hr nih. Mr hubby dah apply annual leave n me dah apply timeoff.Konon nak rest n kemas rumah la

Tapi kalu dah sampai penang jd lemau la. Plus semlm kami pi kuala nerang umah family angkat mr hubby coz abah ada buat korban kat pedu.plus dah lama x blik k nerang.bkn x nak balik but my driver nih malaih ckit nak drive jauh2.

Nih singgah kt r&r gunung semanggol coz nak mkn nasik ngan lauk sambal ikan ngan kicap yg mak bekalkan. Best kan mak kita bekalkan nasik ngan lauk hasil air tgn mak sdr. Adakah nanti aku mcm tuh nanti? Huhuhu

Seronok balik kg coz dpt teman mak coz aku tau mak perlukan aku n adik aku but ada beberapa perkara yg aku. X berapa suka kalu balik ke kg. Apa perkara tuh biarlah kmi adik beradik yg tau jer.


Anyway still dlm perjlnan. Doakan kami sampai dgn selamat. Ichlas n hana pun dah tido. Jd co pilot pun nak tido la. Nanti budak nama hana bangun harus kang mak migrane coz budak nih x leh dok diam. Huhuhuhu

Monday, November 7, 2011

Bibik baru

Owh we all in the middle berbelah bahagi nak ambik new maid or idak. Actually after almost 2 months x ada helper nih rasa mcm best sgt dr term of privacy but dr segi rumah kekadang ada yg jd tongkang pecah n kekadang bersih blink blink coz ada cinderella buat kerja rumah time tgh mlm..

Nih gara2 ada org volunteer nak kerja ngan kitaorg. Siap cakap 'x yah la ambik kakak(bibik). Dia pun leh jadi kakak coz dah besar.


Org tuh ialah hani yg amat rajin. Yg kata dia dah besar leh jd kakak buat kerja rumah, jaga hana, mandikan bb hana n panaskan susu hana. Ececece.


Setakat nih bagi sapau sampahq, sidai baju n susun kasut jer, bb hana biar mummy n daddy yg handle.

Abang boboi buat apa lak? Abanga boboi duduk kat sofa sambil mata tgk tv n tgn pegang remote. Aduiiyaiii

Salam aidiladha

Salam aidiladha yer semua. Yes i know i shud wish yesterday but semlm cbuk sgt mkn gulai daging, rendang daging,daging rebus cicah ayaq asam n mcm2 lg. Hehehe. Jd iphone pun dah lempaq kemana. Hehehe

Kami balik penang last saturday. Bertolak dr rumah kul 10.30am. Baru cbuk packing baju n kemas rumah. Dulu dahlia ada x pk semua nih. Hehehe. Jln ada certain tempat jem. Managed to arrived my hometown after 6 hours long journey plus masa tambahan dok q for nasik kandaq kayu kat bkt jambul. :p


Ok lah nih otw nak pi umah tokmama kat kuala nerang. Eh nak pi pedu coz abah buat korban kat kg abah. Hana dah tido jd mummy pun nak tido gak dlm keter

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.