Saturday, April 23, 2011

Happy 6th months bb Hana




Walaupun mojo nak update dah lari kemana...tapi kali nih yer entry.. wajib gak buat..


ohhhh..hari nih 23rd April 2011....bb Hana dah genap 6 bulan..

Alhamdulillah.....dah 6 bulan fully bfeed bb Hana...dia anak yg cukup bertuah.Bermakna jugak..Hana dah boleh makan bubur..saat yg dinanti2 kan coz x sanaq nak masak tuk dia....nampaknyer pagi2 kena la bangun lebih awai tuk masak 2 menu yg berbeza tuk anak2.



budk ini dah pandai demand kalu dia nampak mummy dia.....dr muka masam dok ngan bibik..bila nampak mummy kat pintu baru balik kerja trus sengih sampai ke telinga

dah la tuh..kalu kita buat x tau jer kat dia..dia akan menjerit or nangis sampai ayaq mata nak suruh mummy dukung dia...


mulut pun boleh tahan suka ajaq sembang...punya bersungguh bercerita kat kita...kita layan jer......

Alhamdulillah..dah 6 bulan fully bfeed Hana. Stock susu pun melimpah ruah. sampai penuh fridge kat rumah n office...selamat dapat bos yg sporting..supportive..siap kata...habis la ikan aku rasa susu t*t*k. * Note: bos saya suka beli ikan fresh kat Banting nih*

baru2 nih ada ambik deal photoshoot kat MilkaDeal. nih hasilnya


Anak dara nih amat pandai posing n sengih kat camera...mcm kakak Hani dulu time baby....comei sgt gambo nih..rasa nak penyet2 jer bb Hana coz geram..kekekekeke

Interaction bb Hana ngan kakak n abg dia lak..
Ini budak amat pandai protes kalu mood x mo main ngan abg n kakak dia...Kalu diaorg kiss or gomoi dia..dia akan jerit sekuat hati nak cakap dia x suka...

but kalu time tgk abg n kakak yg berlari n melompat kat dlm rumah depan dia..terus dia pun mengelitik satu badan konon nak join main jugak..

x sabaq nak masak tuk Hana actually..Dulu time Ichlas berjaya prepared homemade food sampai 1 tahun..hopefully Bb Hana pun sama...



saya sayang anak2 saya....muasssssssssssss

Tuesday, April 12, 2011

Pakej Kelas Kraftangan Felt- Hanya RM20 sahaja

Ok....hari nih yer entry kita kasik iklan sikit...Nak promo kursus yang dijalankan oleh my college n of course nih my project tuk nak achieve KPI yg dah ditetapkan oleh my college.


Kali nih nak buat Kelas Kraftangan Felt. Dia Pakej....tuk keempat-empat class tuh just bayar RM20 sahaja. Bahan2 semua pihak college/ gov yang bayarkan under project Latihan Kemahiran 1 Malaysia yg PM announced last year.


Nih pakej nyer:

Felt Hair Clip Fasa 1 - 8 Mei 2011 oleh Azzaliza dari ChomelCraft

Felt Hair Clip Fasa 2 - 22 Mei 2011 oleh Azzaliza dari ChomelCraft

Felt Tshirt - 9 Julai 2011 oleh TiniHani dari Kedai JahitKu TiniHani.com

Felt Keychain -23 Julai 2011 oleh TiniHani dari Kedai JahitKu TiniHani.com

Tempat: Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia,
Bangunan UMNO Shah Alam, Aras 10, Menara UPSA, Pusat Dagangan UMNO Shah Alam, Persiaran Damai, Seksyen 11,
40100 Shah Alam,
Selangor.

Bayaran: hanya RM20 ( Bayar time datang class)


kalu berminat, uols leh bagi Nama penuh, No IC & No HP kat my email: mornizawati@kkkla.edu.my atau call saya 03-31202030 ext 225. (Mornizawati)



Monday, April 4, 2011

Resepi M&M's Cookies


Ok nih nak tempek resepi M&M Cookies yang diambik dari JoyOfBaking





M&M's® Cookies:

2 cups (260 grams) all purpose flour

1 1/4 teaspoons baking soda

1/4 teaspoon salt

3/4 cup (170 grams) unsalted butter, room temperature

2/3 cup (130 grams) granulated white sugar

2/3 cup (140 grams) firmly packed light brown sugar

1 large egg

1 large egg yolk

1 1/2 teaspoons pure vanilla extract

1 cup (200 grams) M&M's® or Smarties® candies


M&M's® Cookies: Preheat oven to 350 degrees F (177 degrees C). Place one oven rack in the top third of the oven, and one oven rack in the bottom third of the oven. Line two baking sheets with parchment paper.

In a large bowl, whisk together the flour, baking soda, and salt.

In the bowl of your electric mixer (or with a hand mixer), beat the butter and sugars until light and fluffy (about 2 - 3 minutes). Scrape down the sides of the bowl. Add the egg and egg yolk, beating until well combined. Beat in the vanilla extract.

Gradually add the flour mixture to the creamed mixture and beat just until incorporated. Scrape down the sides of the bowl as needed.

Form dough into balls, using 1/4 cup (50 grams) for each cookie. Place six balls of dough on each baking sheet. Gently flatten each ball of dough into a 2 1/2 inch (6.5 cm) round. Completely cover the tops of the cookies with the M&M's® or Smarties®. Gently press the candies into the dough. Bake the cookies for about 15 - 17 minutes, rotating the baking sheets halfway through the baking time. The cookies are done when they are light golden brown in color and just set. They will still seem a little soft but they will firm up as they cool. Remove from oven and let the cookies cool a few minutes on the baking sheet before transferring them to a wire rack to cool.

Makes about 12 large cookies.



Chicken Pox, Bengkak Susu dan M&M Cookies

last Thursday Hana kena Chicken Pox. berjangkit dr Abg Ichlas yg kena last 2 week....sblm Ichlas kena Kakak Hani yg kena dulu. But yg best diaorg boleh melompat semcm jer....bukan mcm kita dulu kena time kecik2.habis miang satu badan.



hr khamis tu jugak mummy demam...habis sakit b n sendi2....trus serah diri kat tukang urut..rupanya bengkak susu coz ada yg tersumbat...maybe gara2 selalu skip session pumping sblm tido...bukan sengaja skip..skip sebab mengantuk sgt n plus freezer n deep freezer kat opis dah penuh ngan stock susu Hana.

then bwk hana g clinic tuk dptkan antiviral.....yg lawak yer dia yer campak x byk keluar...byk keluar kat kepala n muka..habis comot bb mummy nih...

mummy pun jumpa doctor..doctor ckp mmg b mummy bengkak n dah merah...dia bg antibiotik..dia bg tempoh 3 hari..kalu still sakit dia nak refer kat gynae coz takut nanti jd nanah.....

jd last friday....mc la mummy sambil bf sekerap mungkin bb hana.

sabtu lak pagi ada jaga kelas buat kek kat kolej..petang balik kids tuntut nak buat M&M cookies coz diaorg nampak mummy tempek resepi kat fridge. mandi n trus zass baking cookies lak with kids n hubby's help.


Puas hati kids n hubby makan cookies nih....mummy pun happy!

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.