Thursday, February 24, 2011

Happy 4 months bb Hana & Happy 31st Birthday Mr Hubby!


Just nak shout.....


HAPPY 4 MONTHS
(23/02/2011)

Nur Iswahana Imelda Binti Iswandi

Weight 6.3kg


and


HAPPY BIRTHDAY

MR HUBBY

YG KE

31...




semlm we had a small celebration at Sekinchan Ikan Bakar, Taipan


ni lak meh layan gambo dia beranak nih





Love both of u!!

Muasssssssss


eh

Hani & Ichlas too

Muah..Muah..Muah




p/s: Ini entry org malaih....main lambak semua...hehehehehehe




Saturday, February 12, 2011

Mari tengok lampu di i-City




Salam,


Oh my.....
apasal la blog nih kejap ada entry n kejap diam membisu?
* sendiri tanya sendiri jawab la watie oiiii*

Alasan: tetiap hari buka blog nih n ada mcm2 nak cerita n share but ntah kenapa jari jemari nih jadi jadi jammed nak menaip..... * iyolah...alasan sgt*


maybe coz cbuk dioffice.... * org lain pun cbuk jugak but boleh jugak update citer best kat blog diaorg*

cbuk coz dgn projek Latihan 1 Malaysia..mcm2 kursus. And me yg jd project manager tuk kluster masakan, mak aiiii permintaan amatlah tinggi. berderet kelas..tetiap minggu ada class masakan.....* cepat ckit KPI aku achieved.kekekeke*

oh btw xtvt last week pun x habis lagik nak citer...

Entry sblm nih yg citer pi Desa Waterpark ngan Nina & co.....lps balik dr Desa Waterpark trus balik ke rumah. Nina & co pun follow kitaog coz diaorg check in Iswatie Homestay. Bila lagik kan Nina & co nak tido umah baru ai...kekekekekekeke

Balik tuh rehat jap n trus masak Sup Tulang, Ayam masak kicap n pekasam goreng cili pdai ngan bwg besaq.

org dtg ..br kita bwk keluaq segala mak nenek vision, corningware n correlle..hehehe

"Ayuni...mkn sampai habis...nanti mummy kiter merajuk kalu x habis mkn yg dia masak nih"


Lps tuhh dlm kul 10pm kitaorg kluar pi i-City. Bb Hana tinggai ngan Dahlia coz dia dah tidoq.. Actually semua org dah mcm mengantuk but bila sampai2 ja i-City..mata dah segar bugar balik.


Dah jadi org Shah Alam....mmg kena la pi i-City nih...sebab public holiday...mak aiii punya byk keter...jem gilos....but redah gak..

masuk i-City skrg kena bayar RM10 satu keter..oklah kan dia kira keter.kalu dia kira kepala byk lagi per kena byr. Sedekah gak la kan...kang krjn Selangor x ada duit nak byr bil letrik...

muka tuan tanahblog yg nampak sgt muka dah lemau mengantuk...
laki ai mmg suka gayut2 kat pokok..almaklumlah lahir tahun _ _ _ _ _ _ * korang sdr fill in the blank* * ya ampun bang*


me & nina.

my fav area...suka tgk pokok2 nih...colourful...

byk section..ada area yg ad apokok catus, ada deer, ada angsa, ada panda...

ada juga certain section yg kena byr lain tuk masuk...such as section yg ada ziraffe kena byr RM2.50 seorg per entry...kitaorg malaih nak keluaqkan duit tuk masuk section2 tuh..


Ichlas waktu sampai tuh dah tido..paksa gak dia buka mata...*kejam btul kami nih*. lps tuh dah tgk lampu2 trus terbeliak bijik mata.

nih trus nak cucuk panda ngan pedang lampu dia tuh


kids.....tahun depan makin bertambah...
me & anak dara
best friend la konon..ps tuh lawan cakaq..kekekeke
yg nih hangpa kenai la kot.....

* makin hari makin sayang*
auwwwwwwwwwwwwwww
bersama peacock...






us..
iswatie family but x complete coz bb Hana x ada.



nina & co



lps dah puas bergambo sakan....trus singgah kedai mamak tuk minum..

lps tuh trus zass balik membuta kat rumah coz esok pagi nak bangun awai nak pi Banting..
nak pi breakfast kat Nasi Lemak Sotong Pak Musa n trus nak pi beli segala jenis binatang yg fresh tuk BBQ .


Sunday, February 6, 2011

Mandi manda di Desa Waterpark





Sempena cuti CNY 2 hari n ditambah 2 hari weekend..dapat a 4 hari cuti yang panjang. Mr Hubby dah siap cuti dr hari Jumaat last week since his company amalkan cuti 1Malaysia.

Cuti yg im waiting for.....coz nak spend quality time with kids. nak diaorg really enjoy ngan cuti panjang nih.

So plan la xtvt n location yang kids suka.

Teringin nak pi Sunway Lagoon but with its current fees rasa x berbaloi pulak coz bukan semua kids leh main plus myself la yg meroyan coz x leh nak mandi coz mak la yg pegang bb Hana. jadik kitaorg opted to Desa Waterpark. X pernah pergi lagik plus dia yer fees pun still reasonable RM20 for adult n RM14 for kids.

kalau benda2 nih kena la ajak partner....ajak la Nina & co. lagik pun suka tgk Hani, Ichlas n Ayuni berkawan. Ammar pun tumpang sekali.. Hana lak tukang sengih ja.

We went there last Thursday. Awal2 pagi dah bangun goreng mee, nugget n buat cekodok. Akan diseludup bekal tuh coz i now the food price kat dlm tuh mesti mahai....sedap blum tentu. Terima kasih kpd beg bb Hana. All foods i put inside the lastic n sorokkan dlm middle of the beg..covered by baju2...hehehehehehehehehe


Janji awai kul 9 without i realized pukul 10am baru buka that park. But biasala dah ada anak2 kecik nih janji 9am dia delayed pi 9.30am. * alasan boleh pakai tak?* Sampai kat sana around 9.30am but dah ramai jugak q.


Tunggu till10am....lalu kat beg checkpoint...lepas coz guard just raba2 the beg cr benda keras....beg Hana pun mmg dah keras so mmg lepas la..heheheh...then q beli ticket. At first we tot Hani & Ichlas x yag byr coz x cukup tunggu but rupanya waktu kat pintu masuk kena jugak beli ticket for them.

Sampai2 trus tamak cari port. Almaklumlah mai awai so byk port kosong lagik. Kalu hang mai lambat last2 tepi toilet pun ada yg bentang tikaq.
suka betul 3 org nih kalau dapat jumpa..but x leh jumpa lama2 coz lps tuh jd anjing ngan kucng..hahahaha

Kids x sabaq nak terjun dah...me tengok ja lah sambil jaga/bf Hana. Saja nak berkepit ngan Hana coz hr tuh tinggai dia 3 hari time pi team building. Bila balik dr team building tuh Hana dah nampak ada sedikit nipple confuse. Jadik ambik kesempatan time cuti panjang nih bf sekerap mungkin.


Mak yong nina pun terjun jugak but dia kejap jer...Yang lain tuh kitaorg berdua dok 'anyam ketupat'.Hahahahaha....



yg lawaknya si ayuni nih takut nak naik slide tinggi2..slmt Hani ada pujuk Ayuni

My kids ..kalu mcm nih mmg x mo kat bibik Dahlia...Jadik Dahlia yg melayan si Ayuni
Ichlas main all out..feel habis kawan


Iswatie & co with Nina & co

Iswatie & co. Hana terlindung la pulakDah la jom balik....tu pun kid syg surrender dah....muka habis hitam....tu pun x panas sgt cuaca..mendung ja..Kalu panas...aku x tau la nak jadi apa kat anak2 aku tuh...

Balik umah kids pengsan..


Puas hati coz tgk kids enjoy.....berbaloi bwk pergi n lain kali leh pi lagik..leh ajak kenkawann yg lain pi meramaikan suasana. sapa nak join nanti??

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.