Tuesday, November 30, 2010

Jaundice

3 days lps me & bb Hana discharge hari tuh....trus Mr hubby pi register kat Klinik Desa Kanchong Darat. One thing yg i suka pasai clinic govt nih is lps kita delivered bb, nurse akan datang rumah setiap hari in 1st week to monitor mummy n baby. Ambik temperature mummy n baby, check blood pressure mummy, check pusat baby n even check jahitan epi mummy.

So on the 1st visit, Jururawat masyarakat(JM) detect bb Hana ada slightly jaundice. So trus tulis surat refer to Hosp Banting tuk ambik darah. Slmt la hospital Banting depan rumah. Petang tuh trus gi bawak pi hospital.

kat sana diaorg ambik darah bb Hana at tgn.. x ada gambo coz diaorg bwk bb Hana masuk ke bilik procedure n asked parents tunggu kat luaq. Alhamdulillah bb Hana nangis kejap jer....kuat bb Hana nih.sayang dia...

result dlm 185 jer.

so x yah warded n doctor suruh continue bf sekerap mungkin n repeat ambik darah on 29th Oct.

on 29th jugak bb Hana ada appoitment dgn Datuk Dr Zul kat SMC. Kat sana Datuk Zul x berjaya ambik darah bb Hana at both hand. Melalak kawan..siap buat muka kesian lak kat Datuk Zul time Datuk Zul pujuk.


last2 datuk Zul mintak Dr Yasmin ambikkan darah....slmt success on her 1st try.

the result dlm 200++. Datul Zul suggest to be warded tuk avoid jaundice akan naik lagik..but he said kalu kat govt..tahap nih x warded lagik. Jadik we decided balik rumah jer n tgk apa kata doctor kat Hospital Banting since bb Hana kena repaet ambik darah on the same date. Kitaorg bwk jer result dr SMC ke Hosp Banting.

But rupanya hosp govt x akan terima result dr private hospital. Jadik diaorg ambik balik darah bb Hana. but 1st try dah dapat. x la kawan melalak. the result is 192. so x yah warded just balik rumah cont bf and repeat dtg ke hosp on 31st Oct.

On 31st gi ambik darah n the result is 141..lega..dah x ada dah jaundice..but 3-3 anak kitaorg mcm tuh..just slight jaundice.. doctor kata normal.


oh ya..waktu gi SMC tuh .....umur hana 7 hari...time tuh berat dia dalam 3.4kg...seminggu naik 300gm

then hari ke 20 JM datang lagik ke rumah n timbang bb hana...berat dia dah naik ke3.5kg

then nurse tanya nak cucuk 1 month kat mana? kat govt or private. So we decided nak ambik jab 1 month kat klinik desa jer..murah n dekat.

Oh yer..waktu jumpa Datuk Zul tuh..i ada citer yg nurse ada tanya nak cucuk 1 month kat mana coz kalu cucuk kat govt diaorg akan bagi buku rekod kesihatan bayi & kanak2.


Trus Datuk Zul kata..mintak jer buku tuh coz buku tuh paling lengkap compare than diaorg punya. yg diorg nyer very simple.. kalu we decided nak ambik jap kat SMC..just bring that book....Datuk Zul kata bukan senang oo nak dapat buku tuh..

oo itu macam ka......


Monday, November 29, 2010

Iswatie's 6th wedding anniversary celebration

Untuk 6th wedding anniversary kali nih we didnt plan anythings special tuk celebrate since i still in 'pantang'. Yang penting i want the quality time together where me n hubby can have a nice lunch together while the kids have fun. That why we unable to attend several birthday n wedding invitation last saturday

We cannot go out for dinner since we still stayed at Banting plus bb still kecik..agak kesian tuk bwk bb keluaq time mlm all the way frm Banting to KL. Nak tinggai bb kat bibik x sampai hati lagik since bb kan exclusife bf..x sampai hati nak ajaq bb minum susu guna botol. Not so soon nak ajaq bb minum susu guna botoi..my target 2 weeks sblm masuk kerja baru nak ajaq minum susu guna botoi.


Jadik last Saturday we decided to go to Midvalley where we can transit Hani & Ichlas with bibik kat Megakiz. I believe kids lagik enjoy bermain dr ikut mummy n daddy dating. I choose the place to have the lunch...Tony Romas...Chilis, TGI n Victoria Station dah boring dah.



we ordered this combomummy yg dah jd kilang susu.....
my other behalf
us..
iswatie & co ( perasan anak br sorang)
oh ya lupa lak......on anniversay eve tuh i merajuk n kecik hati with mr hubby. Actually that Friday dia cuti konon nak celebrate birthday ichlas but kul 10pm x baik rumah lagik....nih gara2 on that day dia uruskan umah baru..tunggu org pasang security alarm, curtain and kitchen cabinet. Si Ichlas sampai tertido tunggu daddy....sedih hati tgk..mummy pun sentap la yer...

Luckily mr hubby balik bawak balik cake but im not in mode plus sleepy..jadik cake disimpan dlm fridge dahulu.


Jadik after balik dr MV, baru buat sessi potong cake...tu pun muka semua penat coz seharian pi MV.Thanks hani tolong ambik gambar.

nak jadikan citer on our anniversary day, after we had lunch together..Mr hubby tetiba sakit perut yg amat sgt.....suspected gastric since Friday tuh dia minum air gas 2 tin. Trus rush kitaorg pi cari clinic kat MV. sampai doctor lak gi keluaq lunch...Mr hubby sakit sgt so dia nak gak tunggu doctor. i sempat shopping kat Mothercare jer * sobbbbbbbbbbb* coz lps tuh mr hubby ajak balik nak rest after mkn ubat doctor.

mcm tu lah citer anniversary celebration kami...even x sempurna n simple..janji we had a quality time together esp dah ada bb nih.

yang penting, mudahan jodoh kami berpanjangan ke akhir hayat n im looking forward to celebrate the anniversary every year. aminnnnnn

Ichlas 4th birthday celebration

Tahun nih since Ichlas pi school..jadik we decided he ad the celebration with his friends n teachers. Jadik daddy prepare the goodies beg n i bought the BEN10 cake. *eh org pantang yg drive pi beli kek*




Actually the celebration done 2 days early on 24th Nov since on 25th & 26th, kids had their final year concert rehearsal.

but yg x best yer lupa nak pesan kat daddy suruh teacher si Ichlas ambik gambar time cake cutting... kalu mummy x dalam pantang, harus mummy yg terpacak kat school Ichlas tuk jadi mamarazi tuk ambik gambo kenangan his 4th birthday celebration with his friends at SRK Banting. Kira last celebration kat SRK sini isnce next year they will be at another SRK.

then yg x best yer lagik..gambo kek Ben10 pun mummy x ambik coz time pi ambik kek Ichlas tido n sampai umah trus mummy masukkan dlm fridge coz kalu dibuka tuk ambik gambo, silap2 trus kek tuh jadi 'kera' coz budak berdua nih tgn x reti dok diam.

However, yg pasti...i know Ichlas had fun celebrate with his friends.. Time pi ambik dia dr school...kawan x habis2 citer yg dia distributed the goodies beg to his friends and said...kek sedap....


apa saja untukmu anakku...

Saturday, November 27, 2010

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Adakah anda sedang survey-survey untuk menukar handphone lama anda kepada Blackberry? atau anda ingin meng'upgrade' blackberry anda?

Jika ya...inilah peluang anda....

untuk mendapat BLACKBERRY yang terbaru dipasaran

memperkenalkan:

BlackBerry® Bold 9780


BlackBerry® Bold 9780 adalah model yang telah dipertingkatkan spesfikasinya dari BlackBerry® Bold 9700



Apa yang menarik pasai model nih:

  • Menggunakan Blackberry OS 6
  • Exceptional battery life
  • Wi-Fi
  • 3G network suppor
  • High Resolution Screen
  • Share and go media



Atau anda juga boleh mendapatkan

BlackBerry® Bold 9700


Sebuah smartphone yang memberikan anda apa yang anda kehendaki Kaya dengan features:
  • High resolution display
  • Trackpad navigation
  • Multimedia
  • Expandable memory
  • Video recording
  • Speedy network connections

dan anda disarankan meggunakan CELCOM yang menawarkan pelbagai plan.


Tepuk dada tanya selera.

Puas hati? Nak beli?

kalu still ragu2 bolehlah dapat maklumat lebih lanjut dengan klik link dibawah:



SELAMAT MEMILIH



Happy 6th anniversary - Iswatie




Jika semalam birthday Ichlas yg ke 4,

hari nih adalah

Ulangtahun perkahwinan Iswatie yang ke - 6

Happy Anniversary to us!



dah 6 tahun, byk menda kena review balik


Friday, November 26, 2010

Happy 4th Birthday Ichlas Iskandar





4 tahun lepas, keluarlah sorang baby boy yang diberi nama Ichlas Iskandar Bin Iswandi.

Maka hari ini dia telah berumur 4 tahun n telah menjadi abang dah pun. :P


Alhamdulillah sepanjang 4 tahun..
menjaganya amat mudah....
x nangis kuat, dengar cakap n kuat makan..

Tiada apa yg mummy minta drmu wahai boboi...

Yang mummy minta n doakan moga dirimu menjadi anak yg soleh, murah rezeki dan menjadi kebanggaan kami sekeluarga, bangsa dan negara.

Boboi tetap boboi mummy...





Luv u so much...


Mummy, Daddy, Kakak Hani & Adik Hana

Thursday, November 25, 2010

Pak Supir kembali bertugas


hari nih dah hari ke 34 berpantang ( pantang lah sgt yer.:P)

dah anak 3 nih kira dah cepat la rasa badan recover. Tambah-tambah ada anak yg dah g school nih...

nak tak kena la uruskan dioarg...Jadik ibu yg berpantang nih dah start balik jadik Pak supir tuk ambik kids dari school. Selamat tak hantar since Daddy yg akan hantar g school sblm pi kerja....

Actually bukan hari nih dah start.Dah start tekan pedal minyak 2 weeks ago ..Time tuh hantar kids g school since daddy kena keluaq awai since daddy ada meeting kul 8.30am.

Then my neighbour akan pi ambik diaorg ambik dr school. Selamat dapat neigbour yg baik hati.lg pun alang2 dia keluaq pi ambik anak dia balik dr sekolah rendah.

Cuma this week x dah menyusahkan jiran since anak dia dah cuti sekolah.. Kids yer school jer lambat cuti sekolah..Diaorg cuti nanti mid of Dec..Kira school Holiday diaorg 2 minggu jer..oklah jugak kan..sekurang yer separuh hari diaorg kat school..Kalu dok umah asyik bergaduh ja....n x belajar pun...dok school belajar...

Punya lama x keluar umah ( except pi McDonald and Alamanda sekali) br perasan ada kopitiam baru dah buka..waktu dok tgh sarat br dok nampak kedai tuh dok tgh renovate.....n nih dk terperap kat umah beberapa inggu dah buka dah kedai tuh..uihhh cepat btul

Sikit punya besaq Pak Li Kopitiam nih. Kids dok aja pi...but slmt bg alasan..mummy x sihat..so diam lah diaorg..but i x suka sgt pi kopitiam..coz i x minum coffee...


Hari nih tekan minyak lebih sikit pi pick up kids kat ILP coz kids ada rehearsal diaorg yer Year End Concert.

esk pun kena tekan minyak lebih ckit since diaorg ada rehearsal lagik...

X sabaq nak tgk performance dioarg....

mcm kekok pulak tekan pedal minyak..terasa mcm enjin gen2 dah bertukar jadi turbo..

hahaha..br bp minggu x tekan minyak.berangan sudah lebihhhh



Be Part of ChurpChurp Today



Hi all....


Dah lama nak share menda nih....but rasanya ramai dah join kan?? Kan? Kan?


Join apa tuh?

ala...Korang dah join ker ChurpChurp ?

Kalu dah join..baguih..marai kita memeriahkan ChurpChurp..

kalu belum ..Jom la ramai-ramai kita join.


Apa tuh ChurpChurp?

ChurpChurp is the social media yg mengumpulkan pelbagai pengguna facebook, Twitter dan jugak blog serta pelbagai partner pengiklanan dalam satu platform.


Di platform ini, pelbagai produk/servis baru yang diperkenalkan dan anda boleh menghebahkan di twitter, facebook dan jugak blog. Anda jugak boleh berjumpa dengan kenalan-kenalan cyber yang baru.


Ada beberapa reason yang membuatkan saya tertarik tuk join ChurpChurp nih:


1) Boleh menjanakan pendapatan dengan membuat tugasan-tugasan yang diberikan ChurpChurp.


Ada 2 jenis assignment:

a. Scheduled (User-generated) Churps

Assignment akan diberitahu melalui email. Anda hanya perlu karang post anda menggunakan keywords yang diberikan. Tweets anda akan dikeluarkan mengikut jadual dan slps itu trus dapat earning. Senang kan???

b. Seeding Churps
Assignment nih akan diberi melalui email dan anda perlu karang post pada platform yang diminta. Email akan brief angles mana yg kamu perlu work out tuk post tuh.


See...for me sa beginner. With 3 easy peasy steps....i earned RM 0.88...hahahahahahaha



2) Dapat berkenalan dengan Churper-Churper yang lain. Byk aktiviti akan dibuat. Aktiviti sblm nih ialah:
Pic courtesy frm ChurpChurp website


dan 1001 keistimewaan menanti anda.

Jadik apa tunggu lagik

mendaftarlah dengan ChurpChurp dan selamat menjana pendapatan.
Jumpa di sana!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, November 23, 2010

Happy 1 month old - bb Hana


Hari nih 23 Nov 2010, genap 1 bulan umur anak mummy yang ke-3 Nur Iswahana Imelda. Ya Allah kejap betul rasanya..rasa mcm br semlm pi mkn Nasi Ayam Pak Mal n meneran nak keluarkan bb Hana. Tup tup dah sebulan dah umur anak dara mummy yg paling muda nih.


Alhamdulillah, bersalinkan bb Hana amat mudah. n menjaganya dalam pantang pun amat mudah. Aktiviti anak dara nih minum susu, berak, sengih n tido. X pernah lagik la meragam.Alhamdulillah..maybe dah anak 3 kot...so ummy pun pandai dah handle n bb Hana pun faham....mummy ada kakak Hani n Abang boboi yg jugak perlukan perhatian mummy.



Happy 1 month dear

mummy sayang semua anak mummy


muahsssssssssssssssssssssssssssssss

Sunday, November 21, 2010

Tukang Urut Selepas Bersalin

Hari nih bb Hana dah genap 30 hari ..bermakna dah 30 hari jugak i berpantang..Rasa cepat yer masa berlalu dalam pantang. Dulu time Hani rasa lambat yer masa berlalu. kali ni rasa cepat sgt coz im enjoying my confinement period nih except sedikit rimas dgn perangai Hani n Ichlas yg suka bergaduh.


Rasa pantas maybe coz byk factor kot. Atrnya:
1. Sibuk layan kerenah Hani & Ichlas.
2. Tukang urut yg best
3. Tungku session
4. Makanan yg sedap
5. Sessi mengepam yg amat padat
6. Sibuk berFB

sampai kekadang x sempat nak tido and blogwalking pun...Fb tuh sempat coz guna handphone.


Citer pasai tukang urut nih....masa time mengandung mmg dah nekad nak cr tukang urut yg best yg dapat urut badan yg best. Plus nak cari yg boleh mandikan bb n tungkukan i sekali. Sebelum pregnant pernah ambik tukang urut tuk urut badan.

Dulu time Hani kat penang ada tukang urut but just 3 hari but dia urut x baper umphhhh coz tukang urut tuh dah tua n dah x baper larat dah...dia datang just urut ja..yg lain sdr buat....tungku, param n tapel semua sdr....last2 tungku semua tuh i x buat la..

Masa Ichlas lak paling sempoi....lps bersalin x berurut pun coz x tau tukang urut yg best kat Prima Damansara tuh. just i bertungku guna tungku Leesa Formula jer... Param semua trus i x pakai..hari 30 balik Penang baru lah berurut..tuh lagi hampeh..time tuh i ambik ex-mak bidan..dia bukan urut..dia more to ambik batu sungai n tenyeh kat badan i jer.....x feel langsung. i suka org yg urut kuat2 coz baru ada umphhhhh

Nasib la dok Banting coz senang nak cari tukang urut. Jadik i dah jadik pelanggan tetap kpd my tukang urut- Kak Moon. Even Kak Moon nih tukang urut yg ii carik time tgh mabuk pregnant. Time mbauk tuh badan pun rasa lembik giler. Biler Kak Moon urut rasa sedap/kuat sikit badan tuh. So awai2 dah roger Kak Moon jadik my tukang urut nanti lps bersalin. Plus tempah jugak Set Bersalin Away tuh dr Kak Moon jugak coz dia yg recommend yg tuh.


Paling suka pasai tukang urut nih coz i ambik 5 hari direct tuk berurut. Kak Moon nih bukan jer urut satu badan kita..dia jugak mandikan bb.. jadik 1 week lps bersalin tuh dapat specail treatment dr Kak oon nih. Mula2 dia sampai, dia akan mandikan bb Hana. dia jugak yg pakaikan baju si Hana..bg kat i tuk menyusu n trus dia tidokan bb. Lps tuh dia akan urutkan i satu badan.Fuh mmg terjerit-jerit bila 1st day dia urut tuh coz byk urat tegang time deliver si bb Hana... Lps urut dia akan tungku i ...dia tungku habis satu badan.mmg syiok sampai i leh tertido lah. Tungku dia pun tungku dia..dia bg pinjam sepanjang tempoh 44 hari....dah la tuh daun mengkudu pun dia yg bawak. Lps bertungku dia akan sapukan i param, tepel n pilis. Then dia akan pakaikan bengkung ketat... fuh mmg best.....

Ikut hati nak ambik 7 hari but lps tuh ambik 5 hari ja tuk minggu pertama..Lagi 2 hari akan dibuat pada hari ke 31 dan lps habis pantang nanti. Yg lps pantang nanti akan ada "Urut Istimewa". Bayaran pun kira ok la with her service..just RM50 perday.

oh ya..plus day 1st tuh dia datang rumah dia jugak akan urutkan bb jugak lps bg mandi bb. Dia kata bb akan badan x selesa coz melalui proses nak keluar dr rahim mummy tuh. mmg baguih..lps kena urut..bb Hana leh tido lenaaaaaaaaaaa



best la....never had this kind of experience ngan tukang urut mcm nih....

so sapa2 yg nearby Banting/Sepang/Shah Alam maybe korang leh try contact tukang urut nih..Mana tau dia leh cover korang...chewahhhhhhhh:

Kak Moon
016-3243200



Saturday, November 20, 2010

Kawan Hana

* Pastikan anda telah mkn bila baca n tgk gambar entry nih. Kalu nak tgk jugak sila scroll ke bawah by ur own risk *

.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Orang cakap bb kita time dalam perut ada kawan. Teman dia swimming dlm perut mummy. Sapa kawan bb Hana yer?
.
.
Kawannya ialah:
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Uri/placeta



honestly sebelum nih x pernah tgk uri tuh..tu pun x tgk uri yg real even dah beranak 3....yg Hani n Ichlas yer uri lagik la x pernah tgk coz Mr Hubby x ambik gambaq pun.

jadik...oooo mcm ni yer rupa uri yer........i x geli tgk coz i suka tgk2 mcm nih coz dulu mak berangan nak jd doctor.

Dulu Hani yer uri ditanam kat umah my parent kat Kg Paya Kongsi, Balik Pulau, Penang while yg Ichlas punya di tanam at umah kami kat Prima Damansara.

Jadik tuk bb Hana nih we decided tuk tanam kat umah baru kami kat Berjaya Park tuh.

Jadik Mr Hubby trus cuci kat hospital n trus pi tanam kat umah baru coz umah baru lagik dekat ngan hospital.

Mr hubby basuh ngan air biasa ja....x bubuh pun garam n asam coz x stock.

trus lepas basuh bungkus ngan kain napkin.kalu ikut bungkus ngan kain putih but mana nak cekau kain putih kat hospital kan..takkan nak kidnap cadar hospital kan...so guna la napkin baru si bb Hana tuh.


jadik korang perasan kalu bb korang dok tgh sengih or gelak time tido....org tua akan cakap ....bb tuh kena agah ngan uri dia.......maybe?



Friday, November 19, 2010

Seloka Aidiladha


A day before Hari Raya Korban...time Hani n Ichlas balik dari school ...kat pintu gate rumah

Hani : Mummy..teacher cakap...esok raya.

Mummy : Ahh esok raya.

Hani: esok orang potong lembu kat market

Mummy : eh..mana org potong lembu kat market..Orang potong lembu kat leher

Hani : Bukan la..teacher yg cakap org potong lembu kat market.. * sambil buat muka x puas hati coz mummy bangkang apa teacher dia cakap*

Mummy : isk Hani nih.....org kena potong lembu kat leher lebu la..baru dia mati

Hani : oooooooooooooooooo..org potong lembu kat leher lembu.....

Mummy : hehehehe..


tu jer nak citer.......

MORAL:
bukan senang ooo nak convincekan anak after dia dengar apa yg teacher cakap.....for them..teacher is always right....

Wednesday, November 17, 2010

Salam Aidiladha 1431H- Apakah pengorbanan anda?


Hari nih adalah Hari Raya Aidiladha 1413H.


Pagi nih bangun rasa sebak lak..

Sebab sebab dok buat 'pengorbanan' dikala org lain sedang lena tido.

Tambah ada background takbir raya yg sayup-sayup dari masjid/surau yg nearby ngan rumah plus ngan bunyi-bunyi 'krohhhh' dr penghuni rumah nih.


Pengorbanan?


Amat luas...setiap org berkorban sesuatu kan...Moga apa yg dikorbankan akan membawa kepada kebaikan.

for me..utm hari nih aku telah berkorban utk bangun seawal 4.30 pagi tuk

.

.

.

.

.

.

.

.

.


memerah susu


rezeki tuk bb Hana


mmg btul aku rasa pengorbanan coz for me aku adalah org yg kuat tido n really enjoyed my beautiful sleep....best giler tidooooo


amat jeles tgk hubby n anak-beranak tido

si Hana yg terpaksa diselubung coz nanti dia cari mummy dia....ini budak suka tido suka bwh ketiak mummy
best yer tgk diaorg tido. si Ichlas siap selubung satu badan lagik..

dah dah nak tido balik la....hahahaha bukan yer nak pi panaskan rendang ker
* hahahah..tahun nih x buat rendang pun*

S.A.L.A.M. A.I.D.I.L.A.D.H.A

Apa pengorbanan Korang???

Tuesday, November 16, 2010

25 hari sudah

Alhamdulillah...hari nih bb Hana dah berumur 25 hari. cepatnyer masa berlalu..rasa mcm br semlm kucup ubun2 dia yg basah fresh br keluar dr rahim mummy...

tgk hari nih dah besaq dah n dah pandai sembang ngan mummy..even dah cam sora mummy.



selama 25 hari jugak berjaya breastfeed bb Hana sec ekslusif. even sblm nih ada kata2 suruh campur ngan susu formula.. Alhamdulillah..semangat mummy semakin kuat n bb Hana pun enjoy 'melekap' ngan mummy compare kakak Hani n Abg Ichlas yg amat malaih nak hisap nipples mummy... Sepanjang 25 hari nih jugak dah berjaya buat stock susu tuk bb Hana bila mummy gi work nanti...



Stock susu yg hampir nak conquer fridge..level atas susu bb Hana...n level bawah tuk letak ikan/ayam n segala jenis binatang. Bibik kata lps nih x ada dah tempat letak segala jenis binatang..hehehehe.

Sepanjang 25 hari nih jugak dah 2 kali blackout.susah hati mummy pk stock2 susu tuh..but slmt la x blackout lama. kalu idak i saman TNB...hehehehehehe

Alhamdulillah stock susu mencukupi even setiap kali production x la melimpah ruah mcm org lain. achievement paling baguih is 5 oz yg dapat. Schedule pumping pun still x konsisten esp time tgh mlm coz mummy sibuk tido..hehehe..iyolah..dah baper tahun tido nyenyak x bgn mlm....hehehehehe

Friday, November 12, 2010

Set Bersalin Amway- Tropical Herb ( Post Natal Care)



Utk pantang kali ke 3 nih i guna set bersalin dr Amway. coz ada 3 sebab:
1) Dia nyer brg for me agak complete n mudah digunapakai.
2) Harga murah. dapat dlm Rm280 gitew.
3) Recommended by my tukang urut.
Apa yang ada dalam set nih:

Produk utk dimakan atau Diminum
1. Teh Herba
2. Herba lepas bersalin 1
3. Herba lepas bersalin 2

Produk Untuk Kegunaan Luar
4. Herba pembersih wanita
5. Herba Mandian
6. Campuran Peramping Perut( Tapel)
7. Campuran Penghangat Badan (Param)
8. Campuran Penenang (Pilis)
9. Minyak Urut Herba
10. Minyak Bayi

Jadik nih rutin setiap hari kalu kita set bersalin nih.

1. Mandi dgn Herba Mandian..yg nih uncang yer kena rebus ngan 2 liter air
2. Lps tuh cuci 'tutttt' dgn pembersih wanita

3) lps lap tuh..berurut dan bertungku la dulu.
4) Lps tuh mintak sesiapa atau dr sdr sapukan param kat seluruh badan.
5) then sapu tapel kat perut

6) Then pakai barut. kalu x mo kotorkan barut..letak sehelai kain nipis lps sapu tapel tuh.7) then sapu pilis kat dahi...ikat ngan kain kalu x mo bagi pilis tuh berterabur bila dah kering.
8) lps tuh sapau minyak urut nih kat tapak kaki.Then pakai stokin. Minyak urut nih boleh guna time berurut juga.

9) tuk hari 1-5 lps bersalin, kena minum teh herba 2 kali sehari. time lunch n dinner
10) Then hari berikutnya kena mkn pil herba after birth 1 & 2. makan 2 bijik tuk 2 kali sehari. makan time breakfast n dinner.


11) N tuk bb leh sapu minyak bayi kat perut n betis tuk elak bb kembong.

So..sapa2 yg masih tercari-cari set bersalin mungkin boleh cuba set bersalin nih.Before this time Hani dah guna Sendayu Tinggi where ends up dok elok2 ja dlm kotak after habis pantang. Time Ichlas lak pakai leesa formula but rasa yer x baper kick..kekekeke.Jadik yg set amway nih setakat nih the best la..kalu ada rezeki anak no 4, nak ambik st bersalin ni jugak...insyallah..but x tau tahun bila..pantang no 3 nih pun x habis lagik. :P


sapa2 berminat nak beli..boleh beli kat saya : 
HARGA : RM280 TERMASUK POS

Email : mornizawati@gmail.com
atau 
sms/whatsapp : 0193229737

COD :
Shah Alam, TTDI, Damansara, Banting atau Klang Valley

atau sesiapa yang nak beli kat branch AMWAY, boleh guna ID saya

MORNIZAWATI BINTI ABDULLAH
8359934

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.