Saturday, October 30, 2010

Nur Iswahana Imelda

Lps bersalin, parents akan dihujani soalan2 :

Baby girl or baby boy?

baper kilo?

nama apa?

Sblm nih Hani & Ichlas sblm bersalin kami laki bini dah decide nama tuk bb. But yg no 3 nih sajak kasik trill sikit. Mr Hubby were given the task tuk cari nama bb no 3 nih.Then lps bb bersalin br kami akan pilih nama.

Lps bb lahir, kami ambik masa 5 hari tuk ahli2 mesyuarat tingkat bersidang tuk letak nama bb. Tu pun slps merujuk kepada beberapa buku, laman web dan jugak beberapa org yg mahir dlm makna nama.

Maka ter hasil lah

NUR ISWAHANA IMELDA BINTI ISWANDI

maknanya:

Cahaya Bunga Kegembiraan








kami semua panggil bb dengan nama Baby Hana. Mudah-mudahan bb Hana akan membawa kegembiraan utk mummy, daddy, Kakak Hani n Abang Ichlas.


Selamat lah Pejabat Pendaftaran sekangkang kera dengan rumah..tu yg saja bersidang lama-lama.kekekekekek


okeih...nak chow...nak buat operasi memerah...chaiyokkkkkkk


Thursday, October 28, 2010

Finally...she choose 23 October 2010

Assalamualaikum W.R.T..

Sblm ini tertunggu -tunggu of arrival baby no 3, Finally SHE choose 23rd October 2010 tuk keluar ke dunia n meet with her mummy, daddy n the whole family.

Jadik...memperkenalkan.....3rd edition of Iswatie's junior.

FRESH FROM OVEN


Name : B/O Mornizawati

Date of Birth: 23/10/2010

Place of Birth: KPJ Selangor Specialist Hospital

Time: 3.35am

Sex : Girl

Weight: 3.1 kg Length: 48m COH : 35cm

Mode of Delivery : SVD

Gynae: Dr Siti Esah

Paed: Datuk Dr Zul


Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010

Aloooooooooooooooooooooooo..


im still here!

kekekekekekeke


masih still g opis hari ni.

Mr Hubby yg dah beria start cuti....

mak buyong nyg bawak perut cool lagik g opis.

dah x tau nak meng'induce'kan diri sdr mcm mana dah...kekekekeke


Jadik bb dah missed 2 dates : 10.10 and 18.10...perhaps hari nih ada masa beberapa jam tuk dapat date cantik 20.10.2010. Tuh harapan daddy..but bb suka yer dok dlm perut mummy nih yer????


3 series yer celebration? nothing yg special since jatuh on Monday. Both of us kerja..birthday eve pun dah penat since bwk my mum g kdr kahwin anak cousin kat Bukit Damansara n lps tuh jumpa a few contractors nak bincang and ambik measurement kitchen cabinet n curtain rumah baru.


On birthday eve, bila Mr Hubby tanya nak mkn apa..trus binggung..apa lagik nak mkn aaa?? rasa mcm semua yg nak dah mkn....trus cakap kat dia nak mkn burger Ramly ja....hehehehehe

Even tidoq awai ngan anak2 coz penat. Just Mr Hubby wish Happy Birthday n give a kiss time kul 12tgh mlm kot....tu pun trus tido balik..sian Mr Hubby.


So Monday mlm, my sis n husband dia dtg dr Putrajaya hantaq mak ke Banting. My mum dah sampai dr Penang dr hari Sabtu lagik.just kasik chance lepak umah adik. Mak akan jaga ai berpantang dlm 1-2 minggu mcm tuh.

Diaorg bwk kek SR Black Forest.

Oh ya sebelum nih kitaorg pi birthday dinner kat food court tesco coz birthday girl lapaq Tomyam.

Thanks Nora & Afiq


Nih pulak hani conteng2 practise buat card kat mummy.....dia dok cakap nak buat card kat school tuk mummy...ayat dia nak tulis is "I Love mom....Happy Birthday Mom"


but sampai hr nih x ada pun card :(


Mr Hubby pun dok tanya nak beli hadiah apa even he know mak yong nih nak Iphone4 but x push since kitaorg ada priority tuk rumah br tuh.

nih sms yg Mr Hubby kasik otw balik dr opis:

"Happy Birthday Sayang. Abg on the way balik... Rasa bersalah coz tak beli hadiah... Nak ambik IPHONE 4 takut duit utk rumah x cukup pulak.. Mmg tak cukup pun..Hehe"

but dia beli jugak hadiah yg simple buat anak2 bg kat mummy diaorg nih.

kids lah yg happy...coz hadiah tuh actulaly tuk diaorg...Diaorg jugak yg beria tiup lilin kek.


Si Ichlas excited ingat daddy beli car....muka frust waktu buka tuh coz dlmnya ada jam mickey mouse.

eh ada masa lagik nih sblm 20.10.2010...bb jom la keluaq...meh mummy nak balik dah...but sblm tuh mummy nak main naik turun tangga la..lalalalalalalala

Monday, October 18, 2010

3 series club!






HAPPY BIRTHDAY TO ME !
HAPPY BIRTHDAY TO ME !

HAPPY BIRTHDAY TO ME !


Yer dah masuk club 3 series dah nih hari nih. Celebration? till now x tau nak nak celebrate kat mana. What foods yg nak dimakan...what cake that i want.. any suggestion?
just rasa mcm nak some ME time kot. debaran masuk 3 series club nih x sgt compared than debaran tunggu cahayatama yg ke 3 yg sepatutnya due date this coming 24th Oct. Hr tuh gynae wish bb keluaq pada 10.10.20 but she missed that that. Ni pulak mummy wish bb keluaq 18.10.2010 but nampaknya bb syok sgt dok dlm perut mummy nih. Kalu she missed date hr nih....daddy wish bb keluaq date 20.10.2010.

Mana2 lah bb...till u ready...keluaq ja but jgn la pantas sgt kang x sempat gi hospital coz perjalanan dr Banting ke KPJ SElangor Specialist Hospital tuh tooks 1 hour. dah la jln bisa mengeras perutkan mummy nih. janji bb keluaq dgn sihat walafiat n cukup sifat..aminnnnn

see..entry nih act pasai birthday mummy but byk citer pasai bb lak...kekekekekeke

what shud i expect bila masuk 30? ntah x expect apa2..janji org tersayang dikeliling ingat birthday n sentiasa menyayangi diri ini. It just a number kan...yg penting harus mestilah di upgrade dr segi kerjaya n juga rumah tangga... mungkin my wish nak jadi seorg isteri n ibu yg lebih penyabar coz lately dah jd macam singga ja....rasa hormone kot..Mari kita blaim kat hormone..kekekekekeke

Apa2 doakan sy selamat di dunia dan akhirat, murah rezeki, selamat melahirkan baby #3 dgn slmt, mendapat bb yg comei, sihat dan cukup sifat. Saya jugak mintak maaf kalau ada salah dan silap, terkasar bahasa, terperasan ker , ter'riak' ker....Maafkan saya yer...sobbbb

Thursday, October 14, 2010

Hazel 2- Kitchen Cabinet



Semalam dapat illustration dr contractor KC. Sebelum nih dah byk survey pasai KC nih. Iyolah..org pompuan paling penting dia pk kat bahagian dapur dgn harapan dapur cantik n fully equipped akan rajin berada didapur tuk masak n baking tuk suami dan anak2 tersayang.


But yg paling pening is budget tuk KC. zaman skrg budget tuk KC mmg mahai la...Dulu sblm dapat kunci g survey la jugak KC nih but on that time x decide pun nak extend dapur. But last minute decided nak extend kitchen since the contractor give us the good quo tuk extend the kitchen.


However, i ngan hubby before this dah sehati sejiwa pilih our KC concept. Our concept would be black/silver (nih falling in love with Verde nyer KC lah nih). maybe sebab design rumah kitaorg jugak kot. Mula2 since im the Red Lover, ada gak terlintas nak merah but Mr Hubby kata udah2 lah ngan merah tuh.ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.


Alhamdulillah hubby is very supportive to share his ideas about our KC since dia kata KC tuh kita nak pakai lama n kena la budget but mestilah within our saving jugak la...kang mana nak korek duit nak byr kan.... Dia kata lain la kalu curtain kan..maybe 2-3 tahun nak tukar curtain..KC mungkin 10 tahun pun x akan tukar kan.


so here's the illustration frm our KC planner

yg nih wet kitchen la.

yg nih L shape jer..nak buat u shape sempit pulak dapur nih..dah tuh budget pun naik lagik la coz ada table top kan... table top pun mula2 nak granite but last minute tukar ke solid surface pulak due to budget la..kekekekekeke

yg ni pulak view tuk tall unit..letak segala fridge , oven n microwave...x sabaq nak try oven baru nih..mintak2 lps nih rajin baking....aminnnnnn.

yg fridge tuh x ader yer 2 pintu lagik..yg tuh angan2 nak beli fridge yg boleh nak tidoq dlm tuh. hahahah..itu angan Mr Hubby la....


so mcm dah puas hati tgk illustration nih..Alhamdulillah the KC planner tuh faham what we want. jd boleh la bersalin nberpantang ngan aman n lps nih biar Mr hubby ja deal ngan dioarg.


Wednesday, October 13, 2010

auwwwmmmmmmmm chakkkkkkkkk

Chakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


Sorry kawan2.....mak main kejap ada kejap tak ada...so sorry.....

Byk nak citer but tu lah skrg nih bz all out ngan rumah baru. n plus berdebar-debar tunggu 'org baru'. bila yer bb nak keluar ek? yg pasti u missed 10.10.2010. but its ok...maybe u want to share same date with me 18.10 or daddy kata maybe 20.10.2010... we see..


gambo raya pun x upload..dah la tuh..gambo trip ke Bali hari tu pun dah jd basi. ayooo byk yer x citer...citer bb pun x citer...

sampai my besan sms tanya awat la x update blog...hehehehehehe..rindu ek kat saya san?

skrg mmg all out urus pasai rumah baru. Mr Hubby n me x larat nak pulas stereng jumpa contractors tuk renovation, grills, plaster ceiling, kitchen kabinet and 1001 macam..bila tgk duit yg keluaq tuh lagik takut..semua keluaq....x ada yg masuk pun....jd dgn harapan hr Jumaat nih time budget ada lah berita gumbira....


ok nak share citer pasai rumah baru lah..


a few weeks ago dah dapat kunci rumah...so lps dapat kunci trus la sibuk kan cr kontraktor....salah kitaorg la...sblm nih survey main2 ja...dah dapat kunci br kalut...


meh layan gambo owner rumah nih yg poyo...

Mr hubby kena kerja rajin2 yer...


me at 38weeks....jgn cakap apa2 pasai sy yer..:P

living hall yg akan dibuat plaster ceiling. x ada sofa baru yer..langsir ja langsir baru..kekekeke


Dining hall...meja makan baru pun x ada..guna ja 4 seaters yg ada tuh


Dapur yg dipecahkan n akan diextend.....dgn harapan boleh lari kat dapur

bilik Dahlia...hujung kat tingkap tuh nak jdkan laundry area...so tuk Dahlia kitaorg hadiah washing machine baru..


staircase dia biasa ja..tu pun byk defect tuh

family hall yg comei...tuk tempat kami sefamily bermesra..kekekekeke

x ada sofa baru, tv kabinet baru n tv baru yer..

master bedroom...x buat pun plaster ceiling...katil pun pakai katil pengantin yg berumur 6 tahun.

bathroom dlm master bedroom..tingkap akan ditutup n akan dibuat box tuk letak segala jenis toiletries.

bilik kids


yg best kids x akan share same bathroom...every room ada bathroom sdr.


nak tgk ker kitchen kabinet????

jeng jeng jeng


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



opss..kena keluaq pi ambik Hani balik dr school la......tunggu yer next entry nanti yg x tau bila pulak....kekekekeke



2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.