Friday, May 29, 2009

Peace!

I love swimming....


im floating..can u?


we too.... nih anak didik i..

mmg meroyan org luar bandar masuk bandar..abis berkubang dlm kolam kat Prima Damansara.....sebak yer tgk umah aiiii...

Ayat Lepas Kawin...

Received an email from one of nyet 's members. Something that interesting to share.



Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K...

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp....!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..


P/S: TERPULANG PADA PERSEPSI MASING2 LAH KAN. ADA ORG DAH KAWIN LAMA PUN STILL ROMANTIK LG...HEHEHEH...

Thursday, May 28, 2009

Muffin Class

One of cooking class conducted by my college last Sunday. We had fun with participants. Aku yg jd facilitator pun kalah peserta. We baked princess muffin n deco ikut tema "suka hati hang la"..Cant wait for another classes.



its the time to deco ur muffin



hey..we had fun!
alamak..makin bulat perut n pipi ku...

saya suker...

hehehehehehe..


*

*

*

*

*

*

*


n Alhamdulillah..today i received the letter from ministry that my tangga gaji is naik ikut rate master.... coz waktu mula2 diaorg offered tangga gaji ikut degree..yahooo..tunggu backdated la jawap yer....

Wednesday, May 27, 2009

Gi lawat budak nama Ammar...

Last Sunday keluar kampung ke bandar..gi Bdr Sri Damansara.


Went to Nina's house tuk tgk bb Ammar.


Sorry yer Nina lambat nak gi jenguk korang. Last2 org pantang dulu sampai umah kitaorg. Iyer coz x berani nak pegi awai2 ari tuh coz tau kan condition hani & Ichlas yg demam memanjang. Takut bwk virus kang berjangkit kat si bb tuh..kan susah lak...
dah pakat ngan Tetty nak gi visit hr yg sama. Sorri la babe aku lambat keluar almaklumlah jauh btul perjlnan aku...dah tuh aku mengidam nak makan kat Restoran Kasturi..kekekekekeke


Alhamdulillah ngan rezeki yg aku ada beli lah kat Nina & Tet kek SR for their belated besday n anniversary.



kasik chance kat bebudak coz org yg disambut segan






Tak sangka kecik benor si Ammar nih..takut nak pegang...tgk balik mcm kekok ja aku pegang... almaklumlah lama x pegang bb. BB besaq kat umah tuh main campak2 ja....silap hari bulan diaorg yg balun mummy diaorg...



his tiny-miny fingers




Sian tuan umah plus org dtg pantang sediakan food kat kitaorg...susah ja buat Mee Hailam..walau dah kenyang mkn kat Kasturi..2 pinggan jugak habis...kekekekekeke. Hani & Ichlas pun suka coz dpt main ngan Ayuni.


Mr Hubby siap baring ngan bb buat mcm umah sdr...Jgn marah yer Along ngan Nina...almaklumlah jauh perjlnan...
Alamak br perasan x byk gambo bb coz takut nak ambik gambo dia....asyik terkejut ja bila tgk camera "N" Mr Hubby tuh. Nanti dia besaq ckit kita buat photoshoot yer Nina...boleh ker???
isk...gambo ngan org yg pakai stokin n mak yong x ambik la pulak..bagus la Nina pass baton kat Tet...Tet..ko jgn mengada pas kat aku lak....x ada nafsu lagik weihhhhh

Tuesday, May 26, 2009

Jakarta-Bandung ( Day 3)


Day 3


Hari ke tiga lak kitaorg naik train ke Bandung. Ubah angin dr Jakarta ke Bandung lak. Yg nih paling x sabar coz nak serbu FO2 kat Bandung tuh. Dlm kul 9 check out hotel then lps tuh trus ambik teksi bluebird tuk ke stasion keretapi.


nih monas waktu siang

kereta kuda pusing2 Jakarta

Pak Sulis tak anto kitaorg coz dia yer service just sampai semlm ja. So nak jimat ambik taxi bluebird nih. Depan hotel Ibis nih x ada masalah nak dapat teksi nih.


Sampai kat station train breakfast dulu kat Baso Malang Oasis.

Bapak n anak2 sibuk posing




Lps tuh lepak2 jap n trus naik train. Puas hati naik train nih coz tempat duduk luas. Plus diaorg ada sediakan bantal kecik. Perjalanan ke Bandung tooks about 2 ½ hours. Dlm train boleh order makanan. Diaorg ada gak bg free foods: Cake, bun & air mineral.



nak naik Thomas & Friends





Dlm perjalanan, kami dapat lihat suasana kampung di Indonesia. Byk view sawah padi la. Tgk2 lebih kurang Malaysia. Yg Nampak adventurous lagi, akan tgk keretapi nih lalu beberapa jambatan di lereng bukit yang curam.



Sepanjang perjalanan-stasion keretapi yg lain

rumah2 pinggir jakarta


tgk tiang tuh..tinggi kan???




Dlm pukul 2 sampai ler ke stasion Bandung. Pak Acheng pak supir kitaorg pun dah tunggu. Pak Acheng nih pak supir yg aku booked dr Malaysia. Org yer dlm 40-an kot n ramah org yer. Plus dia rajin melayan Ichlas n tolong jaga waktu Mummy & daddy sibuk shopping.

Yeay..dah sampai Bandung




Stasion K.A. Bandung


Pak Acheng hantar ke Cipedes Apartment. Cipedes nih jauh ckit dr Bandar. And on day way nih kena harung mancet. Check in n trus rest2 kat apartment. Apartment nih ada 2 bilik n 1 bathroom. X ada kipas n aircond coz cuaca kat ctu sejuk.

Actually kat Bandung nih mmg cuaca nyer sejuk but skrg dah kurang ckit . Pak Acheng citer dulu lg sejuk but skrg dah panas dah ckit.


Apartment Cipedes







Rest kejap n lps tuh kul 5 trus keluar gi mkn, survey hotel coz my father x bp suka dok tempat yg jauh dr Bandar. Dia prefer dok dekat ngan town. Gi mkn kat Simpang Raya makanan nasi padang. Harga kat Simpany rayua boleh tahan la but mahai sikit dr Restoran Nasi Padang –Restoran Sederhana. Lps mkn trus gi shopping kat beberapa FO… lps tuh ronda2 sekitar bandung n balik umah tido.


Makan di Simpang Raya







salah satu FO yg diserang

Hasil rembatan mlm 1st kat Bandung

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.